Tina Turner: Minun rakkaustarinani, Like Kustannus

Tina Turnerin vaikuttava elämäntarina

Maalaismaisemista megatähdeksi

Tina Turner ( Deborah Davies, Dominik Wichmann): Tina Turner, Minun rakkaustarinani, Like Kustannus

Yleensä tähtien tarinat ovat vaikeuksia täynnä. Tinalle niitä on kertynyt kukkuramitoin. Mutta lopulta, väkivaltaisen avioliiton jälkeen, häntä onnisti. Erwin Bach oli ihannesiippa, suora ja uskollinen.

Turnerin pojan Craigin menehtyminen oli tähdelle kova pala. Siitä hän ei luultavasti pääse ohi koko elämänsä aikana. Äidit ovat sellaisia:

Kun hän tuli isommaksi ja minä esiinnyin omillani, yritin pitää hänet lähelläni, otin jopa mukaan kiertueille. Craigin oli kuitenkin vaikeaa sopeutua joukkoon, koska hän halusi päättää omista asioistaan. Luulen, että silloin hän alkoi ryypätä. Lopulta hän alkoi käydä AA-tapaamisissa, joista ilmeisesti oli apua. Ikävä kyllä hänen yksinäisyytensä ja epävarmuutensa palasi aina takaisin.”

Aviomies Ike Turner pisti Tinan koville. Lättyyn tuli vähimmästäkin syystä ja houreinen mies katsoi vielä väkivallan oikeutetuksi. Veri roiskui, sekä Tinasta että Ikestä. Toki Turner lahjoitti hänelle tukun rakkaita lapsia, jotka ovat aina lähellä äidin sydäntä. Mutta Tina halusi myös että lapset eivät tulisi hänen miljardeistaan riippuvaisiksi, vaan itsenäistyisivät omillaan.

Sitten, vanhoilla päivillä, tuli todellinen herrasmies, Erwin Bach, Turnerin elämään, lahjoitti jopa munuaisensa, että vaimo pelastuisi vakavasta sairaudesta. Tina pääsi siihen arvoon joka hänelle kuului. Joskus Tinalle tuli epätoivo, jonka hän purki kysymykseen miehelleen jotenkin tähän tapaan:

-Do you really want me, old and sick woman?

Mutta Erwin vastasi epäröimättä suunnilleen näin:

– I really do, I have nothing in my life, but You,

nothing at all.

Viiltävän kauniisti toteutettu kirja. Upea lukukokemus.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen