5 aineksen ateriat, Jamie Oliver

TV-kokin ruokavinkkejä

Upea kirja

Jamie Oliver: Viiden aineksen ateriat, nopeita ja helppoja, readme.fi

Pitihän sitä televisiosta tutun kokin reseptejä kokeilla. Poikani on talouskoulun käynyt ruuanlaittaja ja tietysti teki salaattilautaset a´la Oliver. Yllättävän maukas oli annos, johon oli lisätty kasvisten lisäksi myös falafelkuutioita. Näissä ruuissa on se hyvä puoli, että paino pysyy kurissa myös herkutellessa.

Oliver perustaa tämän kirjansa siihen, että ruoka-annoksen voi tehdä viidestä aineksesta. Kirja esittelee salaatit ja pastat, joissa on munaa, kalaa, kanaa, kasviksia, naudanlihaa, sianlihaa, lampaanlihaa, riisiä&nuudeleita. Lisäksi mukana on makeita herkkuja, jotka eivät liene terveellisiäkään, ainakaan jatkuvasti syötynä.

Vinkit jakaantuvat muutamaan ”osastoon”. Ensin esitellään tarveaineet, sitten on selostus ruuan valmistuksesta ja lopulta suuri värikuva valmiista annoksesta. Taitto on rauhallien ja lukemaan motivoiva.

Kirjan ruuat keskittyvät nerokkaisiin yhdistelmiin ja lopputulos syntyy yleensä helposti. Täytyy sanoa että ruoka on jo pienen kokemuksen mukaan herkullinen ja maittava.

Annosten teko kestää noin puoli tuntia. Ainekset yhdistetään kymmenessä minuutissa ja sitten vain uuniin tai liedelle.

Best-selleristi Jamie Oliver on tehtaillut suuren  ruokakirjajoukon. Nyt hän inspiroi jokaiselle sopivia ruokia. Pienellä muuntelulla, ruuista voi tehdä myös vege-tyyppisiä.

Pidin kirjasta. Sen resepteistä on terveellisiä noin 70%. Makeat ruuat tietysti joskus ovat hivenen toista laitaa. Mutta kukapa sitä ei joskus herkuttelisi. Nykyisin ruokajuttuja löytyy Pinterestissä, BuzzFeedissä, YouTubessa, tai puskaradiossa. Oliver on halunnut koota parhaat vinkit yhteen kirjaan ja onnistunut tekemään todella kivan kirjan. Kuvittajalle erityisplussat!

Jouko Varonen