Alitajuntasi mahtava voima

Anna alitajunnan ohjata

Ajattele elämääsi laatua

Tom Lundberg & Juhani Töytäri: Alitajuntasi mahtava voima, Näin ajattelet elämäsi hyväksi, Työkirja, Positiivarit-kustannus

Positiivarit tunnetaan positiivisen elämäntavan välittäjänä meille arjen puurtajille. Juhani Töytärin ideasta on tullut instituutio, joka jakaa sekä ilmaismateriaalia, että kirjoja ja tuotteita. Tom Lundbergilta ja Juhani Töytäriltä on ilmestynyt useita teoksia, joissa he jakavat tietoa henkisestä hyvinvoinnista, joka heijastuu myös fyysisiin ominaisuuksiin.

Tässä kirjassa tarjotaan työkirjaluonteisesti mahdollisuuksia oman minän ja elämänmuutosten suhteen:

– On ymmärrettävä ajatusten ja hyvinvoinnin väliset yhteydet. – Olisi pyrittävä ajattelun avulla lisäämään mielenrauhaa ja tyyneyttä. – Olisi pyrittävä rakentavaan ajatteluun ja positiivisuuteen ja näiden avulla saamaan elämästä parempi ja rikkaampi.

Ihmisiä on maassamme kasvatettu itsekuriin ja tahdonvoimaan. Mottona on ollut: ”Voimallinen tahto vie miehen vaikka läpi harmaan kiven.” Tarvittaisiin kuitenkin luovuutta ja mielikuvitusta. Mielikuvitusta voi harjoittaa samalla tavalla kuin lihaskuntoa. Ennen pitkää ihminen huomaa, että elämään voi keksiä uusia luovia ja positiivisia ideoita.

Kirjan tekijä kertoo omasta riippuvuudestaan tupakointiin. Irtautuminen ei ollut ollenkaan helppoa ja vaati henkisiä voimavaroja. Hän päätyi kirjoittamaan kirjan: Kuinka parannan itseni suggestiolla. Näillä opeilla riippuvuuden ote heltisi.

On tietysti jo ennenkin todettu mm. se seikka, että riippuvuuksistakin pääsee mm. kirjanpidon avulla. Kun kirjaa päivittäiset positiiviset impulssit ja niiden aiheuttajat ja alkaa suosimaan niitä arjessaan, on jo oikealla tiellä.

Kirjan tekijät ovat positiivisuuden ja myönteisen ajattelun guruja, joiden oppeja olen tottunut noudattamaan. Tämäkin teos kannattaa lukea huolella, muistiinpanoja tehden.

Jouko Varonen

 

 

Vastaa