Anni Kuu Nupponen: Täydelliset sotilaat, Osuuskumma Kustannus

 

Anni Kuu Nupposen selkeää scifiä

Positiivisuutta tulevaisuuden sodan keskelle

Anni Kuu Nupponen: Täydelliset sotilaat, Osuuskumma Kustannus

No, eipä olla tekemisissä eilisen teeren kirjailijan kanssa. Anni Kuulle on myönnetty ihan valtakunnallisia tunnustuksia kirjoistaan. Minua viehätti, että rankan eroottisuuden sävyttämäksi sanotusta sotaromaanista paljastuu ihan selkeä ja lukemaan motivoiva kokonaisuus. Loppuidylliäkään ei ole unohdettu.

Kas kun majuri Westin tarkoitus oli nuhdella liian varomatonta naissotilasta Ellen Wardia, kun tämä hullu heittäytyi melkein surman suuhun asti tappohommissa. Mutta Ellenpä tokaisi majurille ihan ykskantaan, että mitäpä jos ottaisin siulta suihin.

Et sillei.

Mutta sota-rakkaus – akselilla kirjassa liikutaan ihan kivasti ja etten sanoisi hienoisella pieteetillä. Sepä minuun, kriitikonrenttuun tekikin vaikutuksen ja päivä ei ollut vielä puolessakaan, kun päädyin kivoihin lopputunnelmiin.

Kas kun siinä Richard ja Ellen katselevat pellon laidassa, että miten se siemen itää.

Tykkäsin Anni Kuun tyylistä. Olen lukenut joskus niin teknisiä scifi – kirjoja, ettei niistä ota selvää se kuuluisa erkkikään.

Mitä sitä tyrkyttämään liikaa sekasotkua selvään rakkausteemaan. Toisaalta, joku nuoremman ikäpolven edustaja ( jos kirja ei liene k18 – kamaa muutaman viattoman rakasteluepisodin takia) tuumisi, että lällällää, miepä tykkään enemmän veren roiskumisesta ja sadomasokismista.

Muistui mieleeni, kun ruotsista tuli käsikirjoitus luettavakseni ja lähetin paketin takaisin kommentilla: ”Arvoisa eroottinen kirjailija. Huomauttaisin, että eroottisuus tulee vahvimmin esille, kun naisen päällä on vähän tyylikkäitä ja ohuita hamosia, kuin että revitellään makaabereilla oirehtimisilla.”

Kiva oli kirjaa lukea. Aloin tykätä päähenkilöistä ja siitä, että luettavuus säilyi eikä tekstiä sotkettu tajunnanvirtamössöksi.

Oli tietysti elämää ja vihollisia eri planeetoilla, kuten tulevaisuuden visioihin kuuluu.

Kiitos kirjasta Anni Kuu.

Pelastit päiväni. Rakkaus voitti sodan.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen