Antti Niemi & Jari Hietaniemi: Just sopivasti ketterä, Art House – kustannus

Asioita enemmän kuin aikaa

Heitä kiire ja stressi hittoon

Antti Niemi & Jari Hietaniemi: Just sopivasti ketterä, Ketterällä kehityksellä kohti parempaa elämää, Art House Kustannus 2020

– Erilaiset sähköiset viestimet ovat hyviä renkejä mutta huonoja isäntiä.

– Ellei työnantajasi tue liikuntaa kaikin mahdollisin keinoin, nyt on aika puhua asiasta.

– Aika etenee aina samalla vauhdilla. On sinun valintasi, mitä teet ajallasi. Jämäkkä ajanhallinta selkeyttää keskittymisen ja levon rytmitystä.

Hyvinhän se työpari on tämän kirjan tehnyt. Mukavasti jäsennelty ja asiallinen. Jos nyt joskus vähän lipsahtaa tuttuihin genrensä maneereihin, niin eipä sitä turhaan tärkeitä asioita kertailla.

Priorisointihan se on tärkeää ja sitähän joka alalla tarvitaan. Pitää olla kustannuksissa säästäväinen ja tehokkuudessa maksimitasolla. Mutta toki pitää muistaa, että liikunta se friskaa työpaikalla ja antaa rentouttavia yhteisiä hetkiä.

Kun on virkistynyt taukoliikunnasta, tekee puolessa tunnissa kahden tunnin työt.

Pitää keskittyä työhön ja suunnitella mitä tekee. Pitää pyrkiä olemaan rento ja motivoitunut. Ei pidä olla tekstiviestien ja sosiaalisen median orja. On osattava käytellä esim. e-maileissa poista-, tai jätä odottamaan – täppyjä. Tehokkuudella on monta estettä.

Wanha kansa tuumi, että aikainen lintu löytää madon. Varhaisilla aamutunneilla ehtii yhtä ja toista, jopa heittämään piristävän kotikuntosalisession.

Tämän kirjan annissa on paljon tärkeää. Tuo maaginen ajattelukin on ihan huomionarvoista. Sinun pitäisi siis harrastaa itsevarmuuden laukaisevia sanoja ja eleitä. Siis ihan maneeriksi asti. Ne sytyttävät sinussa itsevarmuuden kerta toisensa jälkeen ja auttavat suoriutumaan paremmin. Työkaveritkin aistivat, että tuo on hyvä jätkä. Se näyttää olevan vahvoilla.

Timanttinen kirja. Lueksin elämänopiksi. Kannattaa keskiverto oravanpyöräläisenkin löytää ryhtiä puuhasteluunsa.

Ihan jetsulleen jees

Jouko Varonen

SARV:n jäsen