Askeleen edellä

Ruumis pakastimessa

Johannalla on pulma

Saara Kesävuori: Askeleen edellä, Tammi 2017

Saara Kesävuori kirjoittaa Johannasta, jolla on pulma. Kun Johanna turvautui miekkailumestari Fransiin kipeässä ongelmassa, tämä auttoi. Johannan ex mies Tatu oli käynyt uhkaavaksi ja Frans järjesti Tatun pois päiviltä. Varmuudeksi hän näytti Johannalle Tatun ruumiin, joka oli Kangasalalla, omakotitalon pakastimessa. Tietysti tämmöisestä voi pyytää vastapalveluksia, mutta Frans menee liian pitkälle. Nyt olisi päästävä eroon Fransista.

Jotta Fransista vapautuminen onnistuisi, tarvitaan Johannan entistä nyrkkeilykumppania Anni Elorantaa. Anni omaa etsivän taipumuksia ja hän on aina parempi poliisimiehiä tutkimuksissaan.

Saara Kesävuoren trilogian kolmas osa on ehkä näistä kolmesta paras ja tietysti asetelmat jäävät vielä sen verran auki, että Annin tutkimuksia käsittelevään sarjaan voisi odottaa jatkoakin. Toisaalta tämänkertainen vyyhti on niin erikoinen, että sen mahdollisuutta toteutua vähän epäilee.

Viimeisestä nyrkkeilyottelusta oli kolme vuotta. Vieläkö Johanna voisi palata kehään? Voisi, mutta. Hänen olisi päästävä eroon Fransista, Fransin takana ja sivuilla varjona kulkevista miehistä. Miten? He eivät epäröisi tappaa, se oli tullut selväksi silloin, kun Johanna oli saanut luodin nahkaansa.”

Pidin tämänkertaisesta Anni Eloranta – kirjasta. Se sai jopa odottamaan jatkoa kirjailijalta. Jos rikosvyyhti on jo epäuskottava, se on kuitenkin vain kirjallisuutta ja tarjoaa lukijalle tietyn elämyksen. Askeleen edellä on itsenäinen tarina ja kirjan nimi kuvastelee Anni Elorannan tyyliä olla askeleen edellä virkavaltaa kulloisissakin tutkimuksissaan.

Jouko Varonen

Vastaa