Avuliaat ystävät

Hyvää mieltä kaikille

Disney opettaa

Disney Prinsessat: Avuliaat ystävät, Sanoma Media Finland 2017

Tuhkimo miettii, miten voisi ilahduttaa ystäviään. Niinpä hänen mieleensä tulee kolme tyttöstä, joille voisi tehdä puvut sadonkorjuujuhliin. Mitäs muuta kuin tuumasta toimeen. Tuhkimoa auttavat hänen ystävänsä hiiret, Huli ja Vili. Mutta kun tulee kauniiden tanssiaispukujen luovutuksen aika, huomaa Tuhkimo, että tyttöjä onkin viisi. Tytöillä on uusi ystävä. Tuota pikaa Tuhkimo keksii keinon. Jos jokainen antaa puvustaan kankaanpalan tai röyhelön, saadaan puku viidennellekin. Niin myös tehdään ja kaikki ovat iloisia

Sadussa on tärkeä opetus. Jokaisen pitää antaa omastaan. Ei saa olla omanpitävä. Toisessa sadussa Lumikki eksyy metsässä jättiläisten majalle. Kääpiöt ovat pitäneet jättiläisiä pahoina jo suuren kokonsa vuoksi, mutta Lumikki huomaa, että jättiläiset ovat tosi ystävällisiä. Satu opettaa lasta siitä, että kaikki ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä ja ihonvärin tai muun erilaisuuden vuoksi ei kannata karsastaa toisia.

Viimeisessä sadussa opitaan laittamaan ystäville ystävällisiä viestejä. Hyvä viesti saa jokaisen iloiseksi ja näiden tekee mieli jakaa jotain hyvästä mielestään myös muille. Syntyykin hyvän mielen ketju.

Disneyn sadut opettavat tärkeitä asioita. Tyttösten suosikkiprinsessat ovat hyväsydämisiä ja tahtovat muille hyvää. Tämä on tärkeä opetus ja yleensä lasten saduilla pitäisikin olla loppuidylli, varsinkin kaikkein pienimpien tarinoilla.

Jouko Varonen

Vastaa