Bellen oivallus, Sanoma Media Finland

Mainio lastenkirja

Belle pelastaa kirjakaupan

Disney: Prinsessat, Bellen oivallus, Sanoma Media Finland 2018

Belle ei oikein löydä yhteistä säveltä koulukavereidensa kanssa. Jokaisella tuntuu olevan omia asioitaan eikä aikaa Bellelle. Isäkin suunnittelee taas uutta keksintöään, ovisilmää, joka vaikuttaa huu haa – jutulta.

Belle sattuu tutustumaan entiseen kirjakaupanhoitajaan, joka asuu hylätyssä kirjastossa ja tekee tottumuksesta kirjatilauksia vaikka kukaan ei enää käy ostoksilla. Taloa pidetään kummitustalona ja lapset pelkäävät sitä.

Kaupan omistaja on syvästi suruissaan, kun hänen tyttärensä, jonka ansiosta kauppa kukoisti, löysi rakkaansa ja lähti pois.

Kirjeet, joita tytär on lähettänyt, ovat jääneet lukematta. Mutta Belle ihastuu kauppaan ja siivoaa sen ystävineen. Sitten pidetään juhlat, joihin kylän väki osallistuu. Pahiksena toimii rouva, joka aikoo ostaa kiinteistön ja lopettaa kaupan. Kirja on mainio ja lämpimän opettavainen lastenkirja, jota prinsessafanit oletettavasti mieluusti lukevat. Siinä on yhdistetty kivasti kirjakauppa-juoni ja tietysti myös Bellen ystävät joiden sydämet tyttö sulattaa vähitellen puolelleen.

Aiheesta voisi tehdä elokuvan, jos se ei ole jo suunnitteilla. Minut juonenasettelu koukutti ja toivoisinpa todella, että lapset löytäisivät niin vanhat antikvariaatit ja kirjakaupat kuin ystävät.

Joskus epäystävällisinä pitämäsi ystävät voivat vain odottaa, että sinä kiinnostuisit heidän asioistaan sen sijaan että haluat heidän kuuntelevan omia asioitasi ja huoliasi. Oikea tapa on olla kiinnostunut toisten asioista, jos mahdollista auttaa heitä ongelmissa, ymmärtää heidän intressinsä.

Kirja tarjoaa tärkeää oppia lasten sosiaalisista taidoista ja siitä miten saa ystäviä. Myös luovuudesta on kirjassa mukava juonne. Belle kun sattuu olemaan kirjojen ystävä, ja myös alkaa sepittää omia tarinoita ja näytelmiä. Mainio kirja!

Jouko Varonen