Disney, Prinsessat, Kuun loisteessa, Ryhmä Hau, Hau Hau hauskaa, Sanoma Media Finland

Satuja pikkulasten mieleen

Prinsessoista ja koirasankareista

Disney, Prinsessat, Kuun loisteessa, Sanoma Media Finland 2018

Ryhmä Hau, Hau Hau hauskaa, Sanoma Media Finland 2018

Belle on vähitellen tottunut elelemään hirviön kanssa. Myös kippo ja ja rouva Pannu muista noidutuista puhumattakaan, viihdyttävät tyttöä. Kun on iltasadun aika, myös hirviö joutuu inspiroimaan sadun loppuhuipennusta. Yllätykseksi hirviö keksii niin hyvän ja kauniin lopun juttuun, että Belle todella ihastuu ikihyviksi.

Pocahontasin paras ystävä Nakoma on joutunut vaikeuksiin myrskyn keskelle. Ystävää ei jätetä, tuumii tyttö, ja lähtee vaarojen syliin etsimään Nakomaa.

Tähkäpää lähtee luontoon seikkailuelämää viettämään. Hän tarvitsee todella sen, koska on elänyt koko talven linnassa. Leirielämä kalastuksineen ja nuotioineen on virkistävää. Mutta onko lähistöllä vaarallisia karhuja?

Kuun loisteessa – kirjassa seikkailevat tutut prinsessahahmot kumppaneineen. Todella ihana kirja kaikkein pienimmille ja wau, mikä kuvitus. Erinomaisia iltasatukertomuksia.

Ryhmä hau taas tekee urotekoja entiseen tapaan. Lapsia varmaan miellyttävät koiraryhmän kekseliäät keinot selvitä voittajina vaikeistakin tilanteista.

Koirat ja kissat kilpailevat kung wuh – ja kisu jitsu taidoillaan. Mutta kilvassa on myös tuomareita, jotka rokottavat armotta vilpillisten keinojen käyttäjiä.

Vihreä avaruusolento alkaa dominoida Ryhmä Haun arkea. Mutta kun tutuiksi tullaan, niin loppuidylli on kohdallaan.

Erittäin luovasti toteutettuja kertomuksia kuvineen. Luulisin, että tällaiset satukirjat motivoivat lasta myös oman luovuuden käyttöön. Loppuidyllit ovat aina tärkeitä, kun pienistä lapsista on kysymys. Isompana ehkä voi sitten oppia kantapään kautta särmäisempää elämänoppia. Mutta sekin onnistuu, kun on saanut hyvät eväät mukaansa lapsuudesta.

Jouko Varonen