Duck Tales, Pako onnellisten saarelta, Sanoma Media Finland, Sanoma Kids 2018

Disney uudistuu

Selkeää ankkahubaa

Disney, Duck Tales, Pako onnellisten saarelta, Sanoma Media Finland, Sanoma Kids, 2018

Jopas nyt jotakin! Näyttää siltä, että uudet tekijät ovat luoneet erilaisen ankkatyylin. Enää ei haikailla vanhojen ankkagurujen perään vaan ilmaisu on kuviltaan ja tekstiltään modernia. Dialogit ovat ilahduttavan napakan tuntuisia. Joskus jopa aforistisia. Kuvissa on mm. makrokuvia tutuista sankareista ja henkilöskaalakin uudistuu. Toki on mukana wanhan tyylin ankkaseikkailujakin, ettei totuus unohtuisi.

Kun Roopen ja Akun perheen lentokone tekee pakkolaskun ja rämpii saarelle, heitä odottaa yllätys. Saari on omistettu onnellisuuden palvonnalle. Niinpä vieraat saavat oppaaksen ikimakean tyttelin ja kohta saadaan astua ruokapöytään, jossa on kymmeniä lajeja. Lapsille on ilmapalloleikkejä, mutta kun he ovat sudenpentujen oppaansa lukeneita, niin rakentavat kuumailmapallon, jolla kaikki pääsevät karkuun uhkaavaksikin käyvästä onnellisuuden tuputuksesta. Vai oliko koko juttu Roopen kikka sukulaisille?

Kun Akun lapset vaeltavat Saharassa ja pyramideilla, he joutvat unimaailmoihin, jossa on vaarallisia lohikäärmeitä.

Siivotessaan vanhaa majakkaa, josta kyläläiset eivät tykkää, Aku kumppaneineen tulee keksineeksi vanhan lähteen. Ennen ei majakkaa käynyt katsomassa kukaan. Mutta kun lähde alkaa tulvia, tulee kylästä kuuluisa matkailunähtävyys ja kansa jonottaa myös vanhan majakan luona sisäänpääsyä.

Kun Roope saa kultaisen kanan, siitä seuraa seikkailu vailla vertaa. Kultakana alkaa kuitenkin kasvaa ja dominoida Akua, Roopea ja veljenpoikia. Mutta taikapapujen avulla homma hoituu ja pikkuinen kulta-kananen on pian taas nöyränä häkissään.

Kivoja ja piristäviä ankkasarjiksia. Tekstit ja kuvat ovat pelkistyneitä ja suuria. Tekstitkin avautuvat usein moneen suuntaan, kuten aforismien mm. kuuluukin tehdä. Kivaan tyyliin on ankkaviihde uudistumassa, perinteitä tietysti kunnioittaen.

Jouko Varonen