Elisabet II, Kuningattaren elämä, Tammi Kustannus 2022

Kallein kruununjalokivi

Kuningattaren elämä

Elisabet II, Kuningattaren elämä, Tammi Kustannus 2022

Elisabet Alexandra Mary Windsor syntyi Lontoossa Englannissa huhtikuun 21 päivänä vuonna 1926. Tulevan Kuningattaren elämä oli vaiherikas ja vaikeiltakaan ajoilta hän ei välttynyt. Mutta hän oli päättäväinen ja älykäs, joten vaikeudet olivat voitettavissa tahdonvoimalla ja isänmaanrakkaudella.

…” Kun sota loppui, ihmisjoukot hurrasivat ja tanssivat kaduilla Buckinghamin palatsin ympärillä. Prinsessat Elisabet ja Margaret puikahtivat myös ulos riemuitsemaan.”…

Elisabet ja Philip olivat syvästi rakastuneita. Kun prinsessa oli kolmetoistavuotias alkoi kirjeenvaihto ja marraskuun 20. päivänä 1947 heidät vihittiin.

Tämä kirja on saanut vanhat ja klassisen Tammen kultaisen kirjaston asun ja se on tekstiltään, jos mahdollista, selkeä ja lapsille sopiva prinsessasatu. Toki kertomus noudattelee Elisabetin elämän todellisia vaiheita, ja sopii myös lasten ja nuorten luettavaksi.

Teksteistä ilmenee sekin, että kuninttaren elämä ei ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. On tarvittu määrätietoisuutta ja jämäkyyttä aina nykypäiviin asti. Kuningatar on joutunut myös kaitsemaan omaa sukuaan ja puuttumaan moniin skandaaleihin.

…” Kuningattarena oleminen ei aina ollut helppoa. Elisabet nimitti julkisesti vuotta 1992 ”kauheaksi vuodeksi”.Silloin hänen jo aikuiseksi varttuneilla lapsillaan ei mennyt hyvin. Kruununprinssi Charles erosi vaimostaan, prinsessa Dianasta, ja Windsorin linnassa sttyi tulipalo! Vähitellen tilanne rauhoittui, Kuningattaren lapsenlapset menivät naimisiin ja saivat omia lapsia”…

Pidin kirjan tyylistä ja kuvallisesta, sekä verbaalista annista. Teokseen sisällytetty tietomäärä on riittävä niin lapsille kuin monille varttuneille. Kuvitus oli myös tyylikästä. Mainio ja klassinen lahjakirja.

Excellent ++

JoukoVaronen

SARV:n jäsen