Fingerpori, kuntauudistus, mukana sote, Arktinen Banaani

Fingerpori, isänmaan asialla

Homelius ja Rivo Riitta panevat parastaan

Pertti Jarla: Fingerpori, kuntauudistus, mukana sote, Arktinen Banaani

Näyttääpä siltä, että Jarla vetelee railakkaasti myös kynämiehänä, siis huumoriproosan puolella. Kuntauudistus ja sote tulevat kirjassa käsiteltyä, kuten muutkin Homeliuksen salaiset asiat. Ja Rivo Riitta vetää punaisen viivan kun on äänestyksen aika. Hihittelin kirjaa lukiessa, vaikka taustalla oli sormi pystyssä alter-egoni Nuttura Nelli. Joskus nimittäin Jarlan stripit puuttuvat paitsi seksologiaan, myös muihin arkoihin aihepiireihin, jopa maneeriksi asti.

Nuttura Nelli jopa kehotti heittämään kirjan, kuten kaikki muutkin Jarlan tuotokset kaupungin keskustaan kohtapuoliin pystytettävälle kirjaroviolle.

Kaupunginhallituksen uusi jäsen kristillisten Inkeri Ruoma teki ensi töikseen alotteen että osoitteestosta poistetaan kaikki kakkoset ja B-raput.

Kun kaupunginjohtaja Homeliukselle tarjottiin synttärijuhlissa 12 – vuotiasta” viiniä, uutisoi Ilta-Fingeri: Kaupunginjohtaja Homelius korkkasi 12-vuotiaan.

Fingerpoliin vedettiin kaukolämpöputket suoraan maan alta, helvetistä. Sielläpä sitä alakerran ukolla riittää helvetillistä tulta ja lämpöä.

Kun lipeäputket alkavat vuotaa vetensä fingerjärveen, on kalakauppiaalla kohta myynnissä halpaa lipeäkalaa.

On Jarlalla paljon hyvää kritiikkiäkin näissä stripeissään ja teksteissään. Tekstin heittäjänä hän näyttää olevan jopa mainio musta humoristi ja viihteellinen naurattaja. Odottaisinpa Jarlalta vaikka kevyttä romaania, kun nuo nykyiset humoristit eivät pysty paljon mihinkään. Olisihan se vaihtelua strippien tekoon, etenkin kun kirjailijan maine on jo vitsailijana kovaa luokkaa. Kassakone kilkattaisi varmasti.

Jouko Varonen