Guinness World Records 2019, Sanoma Media Finland

Selkeämpi Guinness

Hieno katselukokemus

Guinness World Records 2019, Sanoma Media Finland 2018

Heti täytyy antaa erityismaininta Guinness-kirjan uudesta ja selkeämmästä taitosta. Sen sijaan, että tietoa olisi ripoteltu sillisalaattina aukeamille, on otettu uusi käytäntö. Kirja on luettavuudessaan aivan eri luokkaa. Koko sivun juttuja selkeine kuvituksineen on lähes puolet kirjan annista.

Eukonkanto on mukana, kuinkas muuten. Lajin kuusinkertaiset voittajat Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen ovat saaneet kuvansa kirjaan. Jussi Kallioniemi juoksi mataronin painava reppu selässään (27,24 kg). Samppa Lajunen jakaa olympiakisojen yhdistetyn kolmen kultamitalin ( Salt Lake City) määrän kolmen muun kanssa. Lasse Viren on mukana mitaleineen sekä talviolympialaisten vanhin naisjääkiekkoilija Riikka Välilä ( 44 v). Eniten räjähteitä yhdessä elokuvakohtauksessa oli uudessa Tuntemattomassa.

Kirjaan on löydetty kaivattua selkeyttä. Jos se on vähentänyt sisällön määrää, niin eipä hätää, lukijat tykkäävät tästä uudesta ilmeestä ja kassakone oletettavasti kilkattaa.

Kirjasta löytyy miehittämätön laskuvarjohyppy lennokista, pisin silta, suurin risteilyalus, Internetin haetuin tv-ohjelma, kallein huutokaupattu maalaus  (noin 382 milj. euroa), pisimmät korvakarvat, pisin elävä mies (251 cm), pisin elävä nainen( 222,2 cm), painavin elävä mies ( 594,8 kg), painavin elävä nainen( 293,6 kg), monet monet urheilusuoritukset, jne…

Pidin kirjasta. Se tarjoaa lukuelämyksen ja uusi tyyli sopii kaikille lukijoille vauvasta vaariin. Sitä Guinnessin tyypillistä heikkoutta, levotonta taittoa, on entistä vähemmän.

Kirjan tekijät ovat painottaneet tämänkertaista antia mm. käsillä tekemiseen. Kirja rohkaisee tekemään jotain uskomatonta tai antamaan vanhoille esineille uuden elämän. Huumoriakin on kirjassa mukana, mutta niinhän se on, että ihmisten suu pitää saada virneeseen. Ilosta kun alkaa kaikki tässä elämässä, eksakti tieto ja kapulakieli ei ole tärkeää vaan luovuus ja innovointi jota myös nämä ennätykset edustavat.

Jouko Varonen