Ilkka Koppelomäki: Saa mitä haluat, Opas omannäköisen elämän toteuttamiseen, Viisas elämä Kustannus

Pidä hauskaa, nauti elämästä

Mitenkäs sitä menestystä ja vaikutusvaltaa taas

saatiinkaan

Ilkka Koppelomäki: Saa mitä haluat, Opas omannäköiseen elämään, Viisas elämä Kustannus

Joo, jos joku minulta kysyy, niin ikääntynyt kriitikko sanoisi, että pidä mölyt mahassa eläkä loukkaa hyviä ystäviä. Siinä jo aluksi menestyksen avaimia. Toisaalta, aina pitää osata kuunnella muita, eikä tuputtaa omia vaikeuksiaan tuutin täydeltä. Siinä tilanteessa puhekumppanin katse alkaa harhailemaan ja hän vilkaisee kelloonsa, että jospa tässä vaikka lähtisi töihin, kun niitä pakkaa tuhottomasti päälle. Ja tietysti pitää muistaa väyryspaten neuvo, että elä hötkyile, nuku aina yön yli ennenkuin teet mitään tärkeitä liikkuja.

Mutta asiaan. Kirjan tekijä, Koppelomäki, on melkein jo päässyt guruksi gurujen paikoille, joten kantsii lukea tarkkaan mitä hän sanoo. Ihan pitää heittää napakoita sitaatteja aluksi:

– Jokainen päivä rakentaa sinut siksi ihmiseksi, kuka sinä tulet olemaan.

– Älä murehdi siitä, jos myöhemmin tajuatkin, että olisi kannattanut valita joku toinen vaihtoehto.

– Elämä on ihmisenä kasvamista.

No Koppelomäki kyllä testaa sinut tämän kirjan puitteissa tosi tarkkaan ja opettaa myös sen, että kirjoittamalla moni asia havainnollistuu paremmin. Testejä lataa monista kursseistaan tunnettu guru niin viljalti, että johan on ihme, ellei piintyneinkin itsensä vihaaja ala löytää tietä rauhalliseen analyysiin ja polkua menestykseen ja vaikutusvaltaan.

Koppelomäkeä on kiitelty kovasti. Siksipä häntä viedään kuin litran mittaan työpaikalta toiselle ympäri valtakuntaa. Niin se vain on, että kun asioita esittää rautalangasta väännettynä, niin piintyneinkin touhottaja löytää ongelmanratkaisuja ja kukaties pääsee sinne, minkä joku toinen kadottaa, kiireisiinsä ja murehtimisiinsa.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen