Jethro Rostedt Raha ratkaisee

Myyntitykin elämä ja vinkit

Jethro Rostedt kertoo

Jethro Rostedt: Raha ratkaisee, 101 vinkkiä menestykseen, WSOY 2017

Jethro Rostedt on kansan mielestä henkilö, joka on taianomainen kiinteistökauppias ja rahan tunteva mies. Nimestä päätellen Jethro voisi olla kultalusikka suussa syntynyt kartanonherrojen lapsi, mutta kirjasta selviää tuota pikaa, että poika syntyi köyhään perheeseen ja muutamat lapsuuden kokemukset kuten viha lastenhoitajan tuputtamaan omenahilloon ja myöhemmin myös omeniin jäi traumaksi. Muistiin jäi myös yhteinen ulkovessa ja pontikan haju.

Myöhemmin Rostedt ja alkoi huomata, että myyntitykin hommissa pääsi eroon köyhistä olosuhteista. Niinpä häneltä riittää tässäkin kirjassa vinkkejä jokaiselle, joka haluaa tehdä elämässään muuta kuin joutavanpäiväisyyksiä.

– Varo turhanpäiväisiä palavereja. Niitä lykätään joka väliin, mutta ne eivät useinkaan näy tuloksessa.

– Myynti on asiakkaan johdattamista haluttuun suuntaan ilman väkivaltaa.

– Älä luovuta ensimmäisen ei-sanan kohdalla.

– Tarkkana leskirouvien kanssa.

– Joskus tarvitaan pelkkää onnea.

Lueskelin kirjaa aamupäivän ajan ja totesin, että kirjan tekijöiltä on ollut hyvä veto yhdistää elämänkertakirjan ja myyntioppaan tyyli. Niinpä tulee selväksi sekin, että tanssiparketilla tapahtunut moka ( Tanssii tähtien kanssa- kisa) olisi voinut masentaa miehen, mutta kun hän otti mukaan hurtin huumorin päästiin siitäkin voiton puolelle. Yleensä ottaen tv-julkisuus teki osaltaan Jethrosta myyntitykin, joka saa näytöt täyteen väkeä jo omalla persoonallaan.

Kirjassa puututaan myös Toivo Sukarin toilauksiin, asuntokaupan lainalaisuuksiin, stressiin, sympaattisuuden merkitykseen kaupanteossa, puhelinmyynnin saloihin, jne…

Teos on tehty taatulla Jethro-tyylillä ja lukijaystävälliseksi ( tosin myös pinnalliseksi). Mikään ei pitkästytä lukijaa niin paljon, kuin taloustiede kirjan sivuilla. Jos tekstiin yhdistyy käyriä ja kaavioita, voi kirjan heittää suoraan roskikseen.

Jouko Varonen

 

Vastaa