Joanna Bolouri: Lahjoista parhain, WSOY-Kustannus 2022

Uramies saa potkut

Ainahan sitä voi yrittää joulupukiksi

Joanna Bolouri: Lahjoista parhain, WSOY Kustannus 2022

Kun lakitiomisto antaa fudut Nickille, merkitsee se sitä, että törsäilevään elämään tottunut tyttöystävä vetäisee herneen nenäänsä ja lähtee lätkimään.

Hetkeksi miehen elämä tuntuu saaneen lopullisen niitin. Mutta ei niin pahaa, ettei hyvääkin. Joulupukin hommissa tulee vastaan tosi rakkaus, joka ei ajattele maallista krääsää. Pyyteetön kaverikin auttelee Nickiä.

No perusmoka on syntyä, kun Nick suosittelee elämänsä rakkaudeksi osoittautuvaa naista ensin kaverilleen. Mutta pikkuveijari Amorin nuoli on erehtymätön. Ja löytyyhän se työpaikkakin useiden kymmenien hakemusten jälkeen.

Kirja vaikuttaa tosi kivalta joululukemiselta.

Kirjan kirjoittaja Bolouri sattuu olemaan romanttisia komedioita työstävä krjailija. Hänen kirjoittajanuransa alkoi kolmekymppisenä ja best-seller laatuahan se Joannan tietokone lykkää. Hän asuu Glasgow`ssa tyttärensä kanssa.

Pidin kirjailijan teoksesta, joka on joululukemista, kevyehköä ja romanttista, mutta myös hyväntahtoista ja oppettavaista. Lopuidyllistä en ala kertomaan, mutta semmoinen pitää hyvässä viihdeviritelmässä olla. Moni itkee varmaan loppusivun märäksi onnenkyynelistä.

…”Sarah venyttää mekkoaan, ja minä astun lähemmäs.Yritän parhaan mukaan olla näkemättä hänen pitsirintaliivejän ja keskittyä karvaiseen karkulaiseen, mutta minun parhaani ei oikein tahdo riittää, ja Sarah tietää sen kyllä. Alamme molemmat punastua”…

Huumoria pitää olla, varsinkin näin joulun aikaan. Ja siinä saa olla myös mieluusti totta toinen puoli.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen