Jussi Halla-Aho, Epävirallinen elämänkerta, Into Kustannus 2020

Mies ja huono pärstäkerroin

Jussi Halla-Aho, kansan suosikki

Lauri Nurmi: Jussi Halla-Aho, Epävirallinen elämänkerta, Into Kustannus 2020

Jotenkin Halla-Ahosta tulee mieleen Väyrysen Pate. Huoliteltu kieli, ei rötöksiä, huumoriakin, ja tohtorin arvo. Sattumalta Paavolla ja Jussilla oli vain huono pärstäkerroin, tai he olivat liian rehellisiä. Viisaita ja kaukonäköisiä mielestäni molemmat.

No mitäpä sitä politikoimaan vaikka monta kivaa rupatteluhetkeä olen viettänyt perussuomalaisten kojuilla kahvia juodessa. Ihan wanhan kepulaisen mieli tekee kääntää takkia tuonne persuihin päin ja kun toden sanon olen myös äänestänyt jaloillani näitä ikiliikkujien keksijöitä vastaan.

Halla-Aho teki puoleineen jytkyjen jytkyn, mutta kun ”isot” päättivät, että kansan ääni vaiennetaan tehtiin semmoisia temppuja että mahdoton tuli mahdolliseksi. Tehtiin jopa autonperäkonttivierailuja tietylle korkealle taholle, että vihattu pärstä joukkoineen saataisiin vaiennettua.

Mutta kansa kyllä tiesi mistä oli kysymys. Heiltä otettiin pois puhevalta ja semmoiset jutut joihin persujen vaalivoitto oikeuttaisi politiikassa, kuitattiin yksinkertaisesti sanomalla siihen suuntaan, että muuten sopisi, mutta Halla-Ahon pärstä ei miellytä ja sen mukana menevät myös äänestäjien valtuutukset.

Mutta asiaan. Jussi esitti vähän kärkeviä mielipiteitä. Hän ei halunnut ottaa maahamme pakolaisia, joiden kotiseudulla esim. naisen arvo oli sitä ja tätä. Jussi siis tölväisi kirjoituksissaan maahanmuuttopolitiikkaa, ja monikulttuurisuutta. Tätä ei hänelle ole tähän päivään mennessä annettu anteeksi.

Kirja kertailee politiikan kuvioita, osin pieteetillä, mutta tärkeimmät merkkipaalut tohtorin taipaleella tulevat esitellyiksi aina lapsuudesta asti.

Puheista ja kuvista sekä televion annista välittyy kuva miehestä, joka ei vähistä hätkähdä, vaikka ajojahti oli joskus melkoisen kuumaa. Onhan se kiva seurata milloin poliitikot saavat inhoamansa pärstän pois kuvioista. Minusta Halla-Aho on hänestä annettua leimaa sivistyneempi ja älykkäämpi.

No odotellaan, miirustellaan.

Hyvä kirja.

Toivottavasti ei tule ylemmältä taholta määräystä polttaa jäljellä olevaa painosta roviolla.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen