K2 Kyösti Kakkosen tie huipulle, WSOY Kustannus 2022

Miljardöörimies ja yhteiskunnallinen vaikuttaja

Kakkonen Tiesi bisneksen säännöt

Jari Korkki, K2, Kyösti Kakkosen tie huipulle, WSOY 2022

…”ensikännit tulin tempaisseeksi Haminan Seurahuonella. Siltä iltalomalta meidät upseerinalut kuljetettiin pioneerkomppaniaan turvallisesti sotilaspoliisipartion kyydissä. Asia painettiin villaisella eikä poikia pantu maitojunaan”…

Miljardööri Kakkonen jutustelee kirjassa kivasti lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Kun Kyöstistä leivottiin reservin vänrikki, ja hän pääsi pois valtion levistä, niin kotona odottivat metsätyöt.

Ei viehättänyt Kakkosta kenraalin ura eikä maanviljelys. Mutta opinnot Upsalan yliopistossa sen sijan alkoivat kiinnostaa, kun kaveri niin kovin niitä kehui.

Kohtapa alkoivat yhtiökaupat ja niitä todella riitti. Tokmannin omistus oli suuren luokan bisnes ja Kakkonen, joka oli poikkeuksellisen älykäs, hallitsi tilanteet. Eipä takkiin tullut pahasti kertaakaan ja kohtapa leivottiin Kyöstistä myös neuvos.

Kirjassa on kerrottu varsin tarkkaan Kakkosen taival ja monenmoiset yrityskaupat ja omistukset. Näyttää siltä, että mies on vainunnut häämöttävät sudenkuopat tai otolliset yrityskaupat jo ennakolta.

Kakkonen tuumii, että kaikista ei ole yrittäjiksi. Mutta joviaali mies kokoaa teeman siihen, että lopulta kaikki työ on arvokasta. Kas kun ihmisillä on taitoja, osaamista, kyvykkyyttä, tavoitteita ja ambitioita. Jokaisella lienee mahdollisuutensa tässä suomalaisessa lintukodossa.

Kakkonen on sitä mieltä, että menneiden asioiden haikailu ei kannata. Joskus tulee jokaiselle takaiskuja ja virheitä, mutta katse on suunnattava eteenpäin eikä elettyyn.

Kakkosen elämäntaipaleen koonti on siitä hyvä teos, että se jakaa asennekasvatusta myös tavallisille tallaajille. Ihan tuli retvakka ja positiivinen mieli sitä lukiessa. Kaikki eivät ole Kakkosia, mutta jokaisella on oma sarkansa ja sitä on tallustettava viisaasti ja varjoja säikkymättä.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen