Kaj Kunnas, Paavo Nurmi, Kohtaaminen, Mistake Media Kustannus

Kaj Kunnas jututtaa

Elämän kolhimista parempiosaisiin

Kaj Kunnas, Paavo Nurmi: Kohtaaminen, Mistake Media Kustannus

Kaj Kunnas tunnetaan miehenä, josta on kahdenlaisia mielipiteitä. Joku vierastaa hänen tyyliään, joku löytää ihmisen, jota sairaudet ja vaikeudet ovat kolhineet. Kunnaksella on hymy herkässä. Hänen onnistuu syväluodata kirjojensa lyhyissä haastatteluissa niin Mika Myllylän tytärtä, Tarja Halosta, Michael Monroeta, Arvi Lindiä, kuin monia muita.

Yhteinen sävel tässä persoonallisesti mustavalkokuvin kuvitetussa teoksessa on ihmisen sisimmän löytäminen. Niinpä hiihtosuuruuden tytär mainitsee, että Mika Myllylän kaikilla lapsilla on käsivarteensa tatuoituna isän nimikirjoitus ja vaikka isällä oli vaikeita vaiheita, joista perhe sai kärsiä, on rakastavan isän rooli tärkein.

Iivo Niskasen haastattelu on ajalta ennen sitä kuuluisaa olympialaista kultamitalia viidenkympin vapaalla. Lukija huomaa, että tällainen voitto ei ole hetken hurmaa, vaan vaatii vuosikausien henkisen valmentautumisen. Treeneissä ei saa fuskata. Se on urheilijan jokapäiväinen koetinkivi. Satoi tai paistoi, treenit on tehtävä itselleen rehellisesti.

Michael Monroe tuumii, että maailmankuulun yhtyeen taival päättyi rumpalin kuolemaan. Tehtiin yhteinen päätös että hanoi” menee rumpali Razzlen mukana hautaan. Olisi ollut falskia, jos olisi pikapikaa valittu uusi jäsen entisen korvaajaksi. Porukka oli hitsautunut lujasti yhteen.

Tarja Halonen tilittää mm.:

…” Minua on kutsuttu mm. kommunistiksi, huoraksi, lesboksi, rumaksi, vanhaksi, lihavaksi ja ateistiksi. Osa niistä pitää paikkansa, osa ei.”…

Kirjassa on se jokin, joka saa ihmiset purkamaan sisintään. Ehkä se on Kunnaksen persoona ja kyky valita sanansa. Luin mielelläni. Opiksi myös omaan elämääni. 

Excellent Kaj

Kertakaikkiaan

Jouko Varonen

SARV:n jäsen