Kalamarkkinat Lappeenrannassa

Kalamarkkinat

Loimulohesta kantarelleihin

 

Oli tullut se aika, kun väki kokoontuu Lappeenrannan satamaan kalamarkkinoille. Tapahtuma vetää yleensä 30 000 vierasta ja ostelijaa. Itse kävelin lohen tuoksun suuntaan ja siellähän olikin Timo Seren firman loimulohi valmistumassa. Itse ”isäntä” istui autossa ja tuumi, että terveys vähän horjuu, joten pitää jättää myyntihommat nuoremmille. Timo kertoi, että hänen firmansa on voittanut mm. Saksan kalamarkkinoilla kultamitalin. Saksalainen tapahtuma vetää yleensä yli 1000 kalakauppiasta esittelemään tuotteitaan. Myös kotimaisia menestyksiä on tullut.

87 – vuotias Raimo myi muovipusseja ja itsenkin innostuin ostamaan häneltä roskispusseja melkoisen määrän. Raimon hintataso myös kesti vertailun muihin alan yrittäjiin. Firman nimi on Kuitulinja Oy ja kotipaikka Heinola.

Kokoomusnaiset olivat esittelemässä puolueensa saavutuksia kotiseudulla. Porukan edustaja Nyky Vanhanen tuumi, että paljon on saatu aikaan kaupunginvaltuustossa. Arpojakin oli myynnissä.

Myös Juha Rantalainen ja Tarja Turunen (kristillisdemokraattien paikallisjärjestön puheenjohtaja) olivat markkinoilla. Juhalla riitti puuhaa, kun hän kertoi puolueen saavutuksista. Tarja jutteli myös toiminnastaan ja puolueen tavoitteista.

Kaskein Marja on tunnettu lähiruuan ystäville Lappeenrannassa. Osmo Sintonen esitteli mm. puolukka- ja sienisatoa ja tuumi että firma tarjoaa parasta lähiruokaa.

Tamperelainen Tatun Makeat myy myöskin mm. maistuvia marjoja ja marjaherkkuja. Firman kotipaikka on Tampereella. Mikko tuumi, että kauppa käy kalamarkkinoilla ihan kohtuullisesti.

Tuli aika lähteä kotiinpäin ja tietysti tuliaisiakin oli mukana. Syksyn harmauteen kalamarkkinat tarjoaa Lappeenrantalaisille mukavaa vaihtelua ja tietysti myös herkkunautintoja. Kiva on myös jutella tuttavien kanssa markkinahumussa.

Jouko Varonen

Vastaa