Kesäpäivä Kiteen eläinpuistossa 9.7.2021

Kalle Keskimäkeä hymyttää

Karhu Mesikämmenestä Pässi Vinkurasarveen

Uuden auton topakka ilmastointi pelasti helteeltä, kun oltiin eläinpuistoreissulla Kiteellä. Kalle Keskimäki, Eläinpuiston sekä kylpylän ja tanssipaikan primus motor oli positiivisella mielellä. Korona alkaa olla jo pötköllään matossa ja ensimmäiset tanssit pitkään aikaan pyörähdellään Suomen suurimmalla tanssilavalla.

No, me toimittaja-valokuvaajat suunnistimme kivan portinvartijan luo ja ojensimme liput hänelle. Mitäs muuta kuin kalkkunoiden tervehdittäviksi ja kohta vain syvemmälle puiston uumeniin.

Tavattiin oikein jämäkkä ja vinkurasarvinen pässi, emu, uudenajan rotulammas, peurat, riikinkukot ja tietysti itse metsänomena, karhu mesikämmen, joka liikuskeli arvokkasti lähietäisyydelle, ja kun vaimo lauloi sille vanhaa koululaulua ”karhunpoika sairastaa”, niin istahti oikein kuuntelemaan eteemme.

Pajarinhovi, jonka osana eläinpuisto toimii, on todella täynnä toimintaa ja touhua, kun korona sallii jo yhtä ja toista kivaa vaikean talven ja kevään jälkeen. Pajarinhovi antaa mahdollisuuden uintiin, tanssiin, lasten leikkeihin, pallopeleihin, lenkkeilyyn, kalastukseen, mönkijä- ja moottorikelkka-ajeluun, hiihtoon, työkykytoimintaan, kokouksiin, tapahtumiin konsertteihin, majoittumiseen, jne jne…

Katselimme kuvia kameroidemme korteilta ravintolassa, joka on oiva levähdys- ja tankkauspaikka eläinpuistoreissun jälkeen. Usein olemme käyneet ystävällisen isäntäparin pakeilla. Näyttää siltä, että homma on nousemassa taas koronan jälkeen reippaaseen plaaniin.

Lampaiden luona viritin vanhan vitsin, jonka isäukko aina muisti lammasaitauksella, Värtsilän susirajalla, sutkauttaa. Hän puhutteli lampaita tähän malliin:

– Mikäs sulla on kippeenä?

Vastaus tuli sukkelaan:

– Pää pää.

Sitten isäukko kysyi:

– Mänetkö liäkäriin?

Ja heti tuli kuin sen tutun apteekin hyllyltä:

– Mään mään.

Paljon oli katsottavaa. Mutta yksi pieni kritiikinpoikanen sallittakoon. Snadi viitta siihen pieneläintalon etupuolelle polun laitaan olisi kiva juttu. Siinä saisi vaikka lukea:

Tätä tietä nauttimaan hyvinvarustetun ravintolamme annista.”

Jouko Varonen

SARV:n jäsen

 

sdr
sdr
dav