Kevin Kwan: Ökyrikkaiden ongelmia, Otava Kustannus

Imperiuin omistaja tekee testamenttijekun

Kivoja uimarantahetkiä lukijoille

Kevin Kwan: Ökyrikkaiden ongelmia, Otava Kustannus 2021

Aasialaiset rikkaat ne vasta ovat omaan luokkaansa. Kokonaan eri levelillä kuin amerikaanot. Vertailukohtana voi käyttää mopoautoa ja rollsia, noin viitteellisesti.

No kun sitten tämmöinen rouva kupsahtaa alta sadan vuoden iässä sukulaisia pölähtää kuulemaan testamentin lukua eri puolilta maailmaa ja kaikilla setelinkuvat silmissään.

Itseltäni kun kupsahtivat vanhemmat, niin en viitsinyt mennä edes perunkirjoitukseen. Sanoin nuorelle vaimolleni, että meillä on tärkeämpääkin tekemistä kuin kuunnella suvun juonimisia. Äiti ja isä olivat minulle lopultakin kultaakin kalliimpia, enkä halunnut sotkea sitä asiaa saastaisiin perintökeinotteluihin. No ylläri oli sitten kuitenkin, että minulle, nuorelle opettajalle, ilmestyi tilille pesämunaa asunto-osakkeen saannin verran. Jollekin oli annettu kolminkertainen perintö pärstäkertoimen vuoksi, mutta sitäpä en ollut kuulemassa. Minulle kun olivat elämässä tärkeimpiä perintöjä hyvät muistot sieltä susirajalta. Perintöriitelyille sanoin hui hai.

Mutta asiaan. Kirja on tuhti romaani, jonka pääjuju, perinnön jako saa lukijan jättämään joskus nipun sivuja syrjään. Joskus siellä sivuilla ryöpsähtää luettavaksi ihan inhorealistista erotiikkaakin, mutta niinhän se itse asiassa on esim. kesäteatterinäytelmien suhteen, että ei se ole näytelmä eikä mikään, jossa ei puhuta härskejä, tai piereksitä ratevasti. Kunnon töräys kesäteatterissa se pelastaa suomalaisen juntin päivän.

No yllärinhän se mummeli järjesti sekä elämällään, että perinnöllään, jonka piti olla satoja miljardeja ja kupsahtaneen kun piti olla ihan imperiumin pääomistajia.

Hyvinhän se Kwan kirjoittelee. Ihan siinä tulee unohdettua uiminen rannalla ja selkä palaa sen halavatun nahkakarheille.

Kyllä Suomen kansa tarvitsee kevyttä viihdettä. Ovatten niin perinpohjin kaunaisia jöröttäjiä.

Halavattu.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen