Lauri Järvilehto: Mestariajattelijan työkalut: Tammi Kustannus 2023

Mestarin opissa

Ajattelu vaatii sisäistämistä

Lauri Järvilehto: Mestariajattelijan työkalut,Tammi Kustannus 2023

Mitä ajattelu siis on pähkinänkuoressa?

Siihen tarvitaan tietoisen ja tiedostamattoman mielen optimointia. Flow-tilan saavuttamista, jolloin ihmismieli on stressittömässä ja luovassa tilassa. Ympäristön ja teknologian apua ajatusprosessien kehittämisessä. Sisäisen motivaation salaisuuksia.

Niinhän sitä nuorille opettajille tähdennettiin, että lapset on saatava motivoitumaan. Siinä voi auttaa opettajan luovuus ja asioiden lähestyminen oikealla tavalla. Joskus innoitus putkahtaa kuin yllätyksenä, miellyttävinä oivalluksina.

Lueskelin Järvilehdon, alansa gurun, kirjaa. Hän on paneutunut ajattelun problematiikkaan ja tällä saavutettuihin voittoihin. Kas kun yhdessä ajattelua tarvitaan jopa maailman muuttamiseen.

Ihmiskunta on aina koettanut löytää kirkkaan ajattelun salaisuuden ja vakuuttamaan muutkin siitä. Tähän on aikojen saatossa käytetty apukeinona loogista ajattelua, retoriikkaa, dialogia, yhdessä ajattelua, jne…

Tärkeintä lienee positiivisen ajattelun viisaus. Sen avulla saavutetaan sopiva maaperä luovaan ja innovoivaan yhteistyöhön. Virtuaalinen ja fyysinen työpöytä on pidettvä siistinä, koska järjestelmällisyys on tärkeimpiä ohjeita myös luennoitsijalle ja se antaa oikeita lähtökohtia hyvälle ajattelulle.Tulen palaamaan tähän ajatteluoppaaseen useita kertoja, koska kirjan tekijällä on ammattitaitoa, jota hän haluaa jakaa niin mattimeikäläiselle kuin proffaportaan henkisille neroille. Oppimismotivaatio on tärkeimpiä viisauksia ja se saavutetaan oikeilla välineillä, joista motivointi kannustaan innovointiin, luovaan ajatteluun ja tärkeisiin ajattelun taidon oivalluksiin.

Excellent +

Jouko Varonen

SARV:n jäsen