Liane Moriarty: Omena ei kauas putoa, WSOY Kustannus 2022

Tennisperheen pimeät salat

Traaginen hupijuttu perhe-elämästä

Liane Moriarty: Omena ei kauas putoa, WSOY Kustannus 2022

Niinhän siinä käy, että kuuluisa tennistähti kompastuu eläkeläisenä, vaikka perheen julkisivu on ollut ihan paitajapeppu – mallia, ainakin muiden silmissä.

…”Oli mahdotonta kuvitella, että mies tekisi pahaa vaimolleen – hän oli selvästi valmis kuolemaan vaimonsa puolesta – mutta toisaalta silloin ei osannut kuvitella sitäkään että hänen poikansa, jota Claire rakasti yli kaiken, pettäisi vaimoaan ilman mitään järkeenkäyvää syytä”…,

Sanovat että tyynessä vedessä kalatkin kutevat. Eipä ole ensimmäinen kerta, kun mies kohtaa viehättävän simasuun ja antaa mennä pohjanmaan kautta.

Lianen tiiliskivi väläyttelee huumoriakin kivasti, mutta kas kun dekkari on dekkari. Murha siitä pitää löytyä, tai jotain sinnepäin. Äidin suhde perheeseen  omittuun tyttöönkin on jotenkin kieroutunut ja herättää närää lapsissa.

Itse sanoin aina herkkänä hetkenä vaimolleni, että oletpa  ollut tosi hyvä elämänkumppani, ihan isolla H:lla. Vaimo tuhon, että etpä ole itsekään ollut aina puhtoinen enkeli, joten piruilut sikseen.

Kun perheen sisäisiin jännitteisiin päästään käsiksi, niin siinäpä riittääkin kaikenlaista piinaavaa. Jotkut aviopuolisot tuumivat, että salaisuuksista en kerro. Ne jätän pimeiksi aina hautuumaan siimekseen asti.

Mutta olisikohan kuitenkin analyysin paikka joskus parempi. Ikuiset salaisuudet kun syövät miestä ja  naista. Elämästä tulee yhtä piruilua. Mutta, että isännän huomattiin hilaavan ruumissäkin näköistä pois kotoa. Onhan kirja turvallinen luettava ja se saa monen viettämään jopa pikkutunteja vaihtoehtotodellisuudessa.

Sehän se on hyvä, kun kirjat, niinkuin tämäkin, hoitavat stressiä paremmin kuin konsanaan keskinkertaiset psykoanlyytikot tai terävä konjakkinapsu nukkumaan mennessä.

Kiitos kirjasta.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen