Listasuosikit kautta aikojen, Valitut Palat 2020

Täyttä kultaa

Paremmaksi ei voi pistää

Listasuosikit kautta aikojen, Valitut Palat 2020

60-luku

Suuret setelit, Tango merellä, Sä kuulut päivään jokaiseen, Puhelinlangat laulaa, Tango Pelargonia, jne jne…

Heti kättelyssä piti laittaa valkoiset särmähousut ja pellavableiseri mustan poolopaidan kanssa, sekä kiiltokengät jalkaan. Menin pokkaamaan vaimolle, joka oli pukenut minihaameeseen ( kävi yhä ylleen). Voi voi! Halavattu mikä musiikkiorgasmi.

70-luku

Kissankultaa Marilyn, Aamu toi ilta vei, Jerry Cotton, Äideistä parhain, Vicky Lee, Kissankultaa, El Bimbo ja mitä niitä olikaan.

Kaivettiin chardonnayt esille. Homma muuttui jo poskivalssiksi jossa kosketuskin sai ihon miellyttävälle kananlihalle, niinkuin silloin ennen.

Hhhhrrrrrr….

80-luku

Kaiken takana on nainen, Moottoritie on kuuma, Avaa hakas, Rappiolla, Minä olen muistanut, Minttu ja Ville, Miljoona ruusua, voe voe voe…

Suu haeskeli jo vaimon korvanlehteä. Poskille nousivat terveet punakukkaset. Kuiskittiin hiljaa aikuisten juttuja. Vaimo huokaili: – Muistatko ennen Yyterissä? Ja muistinhan minä.

90-luku

Kuka keksi rakkauden, Kersantti Karoliina, Kuurankukka, Onnenmaa, Älä mee, Jos sulla on toinen, Kemiaa, Kerran, …

Kaikki rakkaita muistoja. Käytiin välillä puffetin puolella ja napsittiin isännän gourmet-suolapalaa. Tuli kilisteltyä korkeista kristallilaseista. Nostalgia vain jatkui. Aaaahhhh, mikä fiilis. Pokkasin vaimon taas pehmoiselle ja tyylikkäälle ryijymatolle ( niitä on joka huoneessa) paljain jaloin.

2000-luku

Kaksi puuta, Milla, Pieni sydän, Vaskikellot, Kuutamolla, Hukun, Levoton prinssi, Cést la vie, Hiljaisuus, Ei se mennyt niin, Ihmisten edessä, …..

Mentiin omaan kotisviittiin, ruusulakanoiden väliin. Otin metallikielisen Yamahani kuitenkin esille ja tulkitsin vähän Tom Jonesia, Vilho Vartiaista ja Vladimir Vyssotskia. Tuumittiin, että nukutaan sitten aamulla pidempään. Nuoruudenmuistot tulivat vielä uniin lämpiminä sykkeinä sydänalassa.

Mutta asiaan. Boxihan on täyttä kultaa. Pelkkiä parhaita ja jos 2000-luku jo vähän sai katseet kääntymään kahvipöytään päin, niin nuorisolle toki suomme omat suosikkinsa. Nuoriso voi pitää tämmöisiä jo passé-kamana kuten ranskalaiset ilmaisevat. Räppiosastoa ei ollut mukana, luojankiitos. Tämä kokoelma on lahja. Ei muuta kuin visat vinkumaan ja nostalgisoimaan coronat niskalenkistä ketoon. Äänityksestä ylimääräinen excellent ++. Hyvin kuului korkeista kaapeista.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen