Lohionginta Korpikeidas

Lohiongintaa hiihtolomalla

Lukaksen lohikala ja muita elämyksiä

Suunnistettiin aurinkoisena helmikuun lopun päivänä Joutsenoon. Kohteena oli Korpikeidas, jossa on kesäisin suosittu kotieläinmetsä ja tietysti ympäri vuoden palveleva lohionginta. Meidät ottivat vastaan onginnan sirkeä työntekijä, Minttu Mertanen, avustaja Markus Myöhänen sekä lohionginnan pääomistajat Tuija Saira, Noora Pöntinen ja Marko Pöntinen.

Vaikeuksia

Lohet olivat jostakin syystä päättäneet vähän koetella onkijoita ja katosivat virtaavasta vesilähteestä jonnekin kuulumattomiin. Allas näytti aivan tyhjältä. Mutta saimme kuulla altaan omistajilta, että lohia kyllä on, kunhan ne vain saadaan esille. Turhaan Lukas viskoi onkea, lohia ei kuulunut paikalle. Mutta sitten Tuija Saira antoi meille taikapurnukan, joka sai lohiin vauhtia. Purnukassa oli pieniä ruokapellettejä, joiden rapina veden pinnassa innosti lohet tulemaan loukoistaan. Kohtapa jo Lukaksen ongessa vääntelehti vonkale, josta olisi ruokaa vaikka koko nelihenkiselle porukallemme, mummille, papalle, Lukakselle ja Sonjalle. Tuija Saira perkasi kalan savustuskuntoon ja pisti sen savustusuuniin, jossa kuulemma on salainen sekoitus leppää ym. savustuslastuja.

Ravintolassa

Mentiin kahvioon nauttimaan lohesta. Heti huomiomme kiinnittyi matkamuistohyllyyn, johon Noora Pöntinen oli taikonut upeita sulkahuiskuja.Vaativanpiakin höyhentöitä oli kahvilan koristuksena. Minttu Mertanen tarjoili meille kahvia ja purtavaa lohen lisäksi ja tietysti piti ostaa lapsille mainioita sulkatöitä.

 

Kaikki hyvin

Kalastuspuisto Korpikeitaalla on tapahtunut muutamia henkilövaihdoksia, joista Tuija Saira kertoi. Vaihdoksien myötä on Korpikeitaalle tullut nuorta työvoimaa ja innovoiva ilmapiiri. Venäläiset turistit ovat ottaneet Korpikeitaan suosikkipaikakseen ja siellä on myös vakituisia kävijöitä, joska ovat tulleet tutuksi henkilökunnalle.

Kotimatka

Tietysti piti paluumatkalla piipahtaa Joutsenon leipomossa, jossa on tarjolla leipomuksia erityishalvalla ja huomasimme myös, että laktoosittomien leivonnaisten valikoima oli runsastunut. Aurinko paisteli hohtaville hangille ja hiihtolomalaiset olivat mielissään kokemuksesta, joka säilyy mielissä.

Jouko Varonen

Vastaa