Lotta Backlund: Sano kyllä, Miten saada reippaudella suhteetonta etua työelämässä ja muussakin elämässä, Tammi Kustannus 2021

Niistä nenäsi ja lakkaa murehtimasta

Pikkuisen pinnistelyä vain ja kohoat plaaniin

Lotta Backlund: Sano kyllä! Miten saada reippaudella suhteetonta etua työelämässä ja muussakin elämässä, Tammi Kustannus 2021

Tällä tytöllä on kyllä cv:tä vaikka muille jakaa. Lotta on toiminut TV-yhtiön kehitysjohtajana, stand up koomikkona, poliittisena erityiasvustajana, valtakunnallisen liiton pomona, kolumnitykkinä, yrittäjänä, prodcasttuottajana, ja nyt siis esikoiskirjailijana.

Pistetäänpä tähän joku viisaus tiiviksiladotusta kirjasta:

– …kun teet jotakin kymmenettä tai sadatta kertaa, osaat jo paremmin, kun jännityskin hälvenee.

– Itsetunto on sitä, että ihan aidosti tuntee ja hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin on – hyvässä ja pahassa.

– Tästä kirjasta ei ole sinulle hyötyä luotisateessa, mutta tässäkin opetetaan, että toiminta on aina parempi kuin paikallaanolo.

No, kirjahan on ihan kivasti ideoitu. Siinä kyllä luotetaan vähemmän ilmavaan ja pienifonttiseen julkipanoon. No eihän ne vanhukset tarvitse näitä lukea. Nuorethan ne on hektisiä ja välillä helposti eskaloituvia.

Kun olin Uudessa Valamossa, siis niiden Laatokalta tulleiden partasuiden aikaan, tuumi punaposkinen munkki Savva:

– Mikähän kiire niillä kaikilla oikein on. Mie teen vain magoisaa mansikkahilloa luostarin mansikoista päivät pitkät ja kirikon ristilöi” katselen. Lienee moisessa aika paljon elämänviisautta. Jos töitä pakkaa niin paljon, että minuutinkin pötköttely katkeaa tekemättömien töiden virtaan aivoissa, niin silloin on aika jarruttaa.

Lopetanpa tämän kantapään kautta oppineen tietokirjailijan sanoihin:

…Meillä jokaisella on jo kaikki edellytykset toteuttaa tavoitteemme, olivat ne sitten suuria tai pieniä. Paras tapa toteuttaa tavoitteita on tehdä työtä niiden toteuttamisen eteen…toimeen voi tarttua heti ja katsoa sitten matkan varrella, miten juoksuaan voi parantaa”…

Järjen ääntä tämmöinen, sanoo kriitikonrenttu, joka pudotti painoaan 31 kiloa, ihannepainoon,  kahdessa vuodessa. Sen jälkeen en ole viiteen vuoteen antanut periksi edes sataa grammaa. Ja gourmeeta laittelen pöytään.

Mutta kirjahan on kovaa valuuttaa.

Kertakaikkiaan.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen