Lumiukon seikkailut, Seikkailu varjoissa

Kuvakirjoja lapsille

Poneista lumiukko Olafiin

Seikkailu varjoissa, My little pony, Sanoma Media Finland 2017

Disney: Olafin jouluinen seikkailu, Lumiukon seikkailut, Sanoma Media Finland 2017

Seikkailu varjoissa kuuluu sarjaan My little pony. Se on tehty samannimisen elokuvan pohjalta. Paha poni aikoo viedä taian voiman poneilta ja mukana ryöstöretkellä on hyväntahtoinen olento, jonka oikeastaan pitäisi olla paha. Tarina on opettava ja päättyy onnellisesti, sillä ponit saavat hyväntahtoisuudellaan voiton pahasta ponista ja tekevät hänestä ystävänsä.

Taitoltaan vähän levoton, elokuvaa myötäilevä kirja, on varmaan suurempien lasten mieleen, sillä ilkeät ponit ja valtataistelut eivät oikein viehätä pikkulapsia. Suosittelisin kirjaa 6 – 8 – vuotiaille.

Lumiukko Olafin seikkailut prinsessojen kanssa ovat sitten sopivia pienimmille. Niissä on onnea ja lämpöä. Ensimmäisessä tarinassa Elsan ja prinsessa Annan kodissa suunnitellaan juhlia. Niinpä Olaf saa listan tarvikkeista, joita hänen pitää hankkia juhlaa varten. Ja parasta kaikesta on, että Olaf saa tutustua juustontekijöihin, jauhojen valmistajiin ja kukkatarhan omistajiin. Tai oikeastaan vielä parempaa on tiedossa. Juhlat eivät ole mitkään suuret juhlat vaan palvelijoiden Gerdan ja Kain kunniaksi järjestetyt.

Toisessa tarinassa lumiukko Olaf tutustuu kouluun, jossa jokainen oppilas saa pitää esitelmän rakkaista tavaroistaan tai kokoelmistaan. Niinpä Olafkin irroittaa porkkanenänsä, esittelee lumipilven, jonka on saanut lahjaksi ja joka seuraa häntä, sekä jääpuikon, jonka avulla hän voi tähystää ystäviään.

Kolmas tarina on joulutarina, jossa linnan väki etsii Olafin johdolla jouluperinteitä, jotka ovat päässeet heiltä unohtumaan.

Lumiukon seikkailut on kirja, joka sisältää lämpöä, joulun tunnelmia ja ystävyyttä. Suosittelen sitä pienimmille jopa viiteen vuoteen asti. Seikkailu varjoissa on jännitteinen ja sopii sekä elokuvana, että kirjana vähän suuremmille. Ainakaan unisaduksi en sitä suosittele.

Jouko Varonen