Maaret Kallio: Tunne hyvä suhde, WSOY Kustannus 2022

Kun koputat sielun ovelle

On riideltävä oikein

Maaret Kallio: Tunne hyvä suhde, WSOY Kustannus 2022

Parisuhde on voimissaan, jos toinen kuulee, kun koputat hänen sielunsa ovelle. On oltava yhteistä aikaa. Ei ole  niin kiireistä työtä, ettei perhettä voisi asettaa etusijalle.

Maaret Kallio on arvostettu kirjantekijä ja luennoitsija. Hänen tapanaan on suhtautua ihmisten- ja parisuhteiden ongelmakenttiin lämmöllä. Sillä opettava sormi pystyssä ei tämmöisiä ongemia ratkota, eikä syyttelemällä.

Kun riitelet, riitele niin, että sujautat repliikkiesi väliin aina jotain parantavaa ja arvostavaa. Liian paljon on stressaavaa riitelyä, jossa halutaan silmittömästi painaa toinen lattian rakoon.

Kirjantekijä painottaa toisen tuntemista. Siinä lienee vinkkiä niille, jotka pyrkivät avioon tavaten nykytyylin mukaan toisensa ensi kertaa alttarilla. Viivyttelyn viisaus on parempi kuin rakastuminen laput silmillä.

Lauluntekijä Vyssotskia pitää siteerailla: Siitä tunnet sä ystävän, kun on vierelläs vielä hän, turhat tuttavat ois, kadonneet pian pois”…

Heikoissa hetkissä ystävä tunnetaan. Hän ei etsi tekosyytä kadotakseen tilanteesta kun toisella on vaikeaa. Ystävän tuki heikkona hetkenä, moninkertaistaa suhteen positiivista laatua.

Pidin kirjan lähestymistavoista. Kokenut parisuhdeneuvoja on löytänyt kirjaansa ne tärkeät kultahiput, joita nuoret ja vielä eläkeiässä olevat tarvitsevat yhteiseen todellisuuteensa.

Heitän surutta Excellent ++

Jouko Varonen

SARV:n jäsen