Markku Aro, 50 vuoden klassikot, Valitut Palat 2018

Lauluja Markku Aron taipaleelta

Kestosuosikin parhaat

Markku Aro, Käyn uudelleen eiliseen, 50 vuoden klassikot, 2CD, Valitut Palat 2018

Tasaisen varmalla iskelmälaulusuosikilla Markku Arolla ( s. 1950) on ollut lukuisia hyviä hittejä sekä esiintymisiä Euroviisuja ja Syksyn säveltä myöten. Hän on ehkä jäänyt turhaankin muiden aikalaistensa varjoon iskelmälaulajana.

Arolla on persoonallinen tapa tulkita lauluja ja hänen kehonkielensä kertoo siitä, että hän rakastaa sitä mitä tekee työkseen.

Pitkäsoittolevyjä Arolta on ilmestynyt 50 vuoden aikana kaksikymmentä. Tämä kokoelma tuo kuultavaksi Aron laulujen koko kirjon. Mukaan mahtuvat mm. Käyn uudelleen eiliseen, Kertoisin sanoin suoraan sen, Hyvännäköinen, Tie uuteen päivään, Oo mikä nainen, Jestas sentään, Moskiitto ja mitä niitä onkaan.

Olen aina tykännyt Aron tyylistä ja ulkoisesta habituksesta. Hänestä henkii humoristinen ja lämmin suhde kuulijoihin, vaikka keikkaelämä on joskus raskasta ja kuluttavaa.

Kuuntelin kokoelman läpi huolella ja totesin, että mukana on sekä ikihittejä, että vähän tuntemattomampaakin materiaalia.

Kooste on Aron ystäville todella aarre. Aro itse tuumii tästä kokoelmasta:

Toivottavasti nämä laulut tuovat mukavia muistoja menneiltä ajoilta ja nautitte niiden kuuntelemisesta. Itselleni tämä projekti toi monia hienoja kappaleita esiin vuosikymmenten takaa, jotka olin jo melkein unohtanut. Noihin vuosiin mahtuu todellakin paljon hienoja käännöskappaleita sekä kotimaisia sävellyksiä ja sovituksia, joita on ollut ilo levyttää loistavien muusikkojen ja kapellimestarien kanssa.”

Aro kuuluu kuolemattomiin nimiin suomalaisella iskelmätaivaalla ja tämä kokoelma tuo ansaittua arvostusta hänen uralleen.

Jouko Varonen