Martina Aitolehti ja Hippo Taatila: Martina Taistelija, WSOY Kustannus 2022

Julkkisnaisen kirjavat vaiheet

Martina on tulta ja tappuraa

Martina Aitolehti ja Hippo Taatila: Martina Taistelija, WSOY Kustannus 2022

Tuossa lukaisin viikkolehdestä, että Aitolehti oli pitänyt kuuden tunnin ripityksen mielitietylleen autossa. No totuuden nimessä sanoisin wanhan kansan viisauden, että ”Pata kattilaa soimaa,musta kylki kummallakin”.

…”Martina huudatti juontajan ominaisuudessa festariyleisöä Rovaniemen Simerockissa, kun hän sai puhelun: Stephania Aitolehti oli kuollut 22 vuoden iässä. … Se oli tosi epätodellinen tilanne. Mä kävelen lavalle ja huudan, että toivottakaa Apulanta tervetulleeksi, ja sitten mä vetäydyin bäkkärille itkemään.”…

Ennen wanhaan oli sentään tasaisempaa menoa, vaikka ”pelimiehiä” riitti silloinkin. Kun Anneli Sauli meni Edvinin huoneeseen tarjolle Suomi Filmin elokuvaan, niin oven takana odotti kuulemma huippuohjaaja housut valmiiksi kintuissa. Ne olivat niitä tosi sovinisteja.

No sepä siitä. Kyllä ajattelin tätä kirjaa lukiessani, että omena ei ole pudonnut kauas puusta Martinan perheestä puheenollen. Sisukas ja kaunis nainen Martina on aina ollut, Niinpä julkkis Eerikäinenkin puhui ja silmäili hänet oitis puolelleen.

Myrskysiä parisuhteita ei Martinalta ole puuttunut. Joskus on tapeltu naisten kanssa ja revitty hiuksista toisiaan, kun kiinnostava komistus on vilkuillut molempien suuntaan.

Niin tai näin. Martina on ollut Suomen kansan lempilapsi ja pitkän tovin, vuosikausia. Kas kun on kiva kuulla ja lukea semmoisesta leidistä, jolle voi olla vahingoniloinen ja kateellinen samalla kertaa.

Levytyssopimuksia on Martinalle lupailtu jopa kolmen perättäisen LP:n verran. Kas kun mediasta tuttujen naisten levyt myyvät yleensä hyvin, esim. maailmalla.

Nostan hattua Martinalle. Siskon veivät suonensisäiset jo vähän yli kaksikymppisenä. Elämä on tarjonnut vikuroivia geenejä ja murhenäytelmiä, sekä kosolti p…skaa silmille. Mutta nainenpa vain tuumii, että hui hai ja tiirailee jo seuraavaa komistusta sillä hurmauskatseella.

Kiitos kaunis Martina kirjasta ja selviytyjän viisaudesta.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen