Me autot , Meriponit, Disney

Autoista meriponeihin

Lasten suosikkeja

Disney: Vekkulit meriponit, Sanoma Media Finland 2017 Disney: Me autot, Sanoma Media Finland 2017

Equesteriaan on hyökätty ja ponit etsivät apujoukkoja. He ovat matkalla kaukaisissa vesissä kauniin ja ystävällisen meriponin kanssa. Meriponin nimi on Skystar ja hän johdattaa ponit tapaamaan kuningatar Novoa. Seikkailujen, juhlinnan ja kirjavien tapahtumien jälkeen apua luvataan hyökkääjää, Myrskyn kuningasta vastaan. Itse taistelua ei kirja näytä, mutta sen tekee tietysti joku toinen kirja. Kirja jäljittelee aiheesta tehtyä lasten elokuvaa.

Me Autot – sarja esittelee Piston Cup – kilpurit, WGP- sarjan kilpurit, Romurallisakin kilpurit, jne… Doc, eli The Fabulous Hudson on harvasanainen, mutta monitaitoinen tyyliniekka. Se toimii paitsi liikenneoikeuden tuomarina myös Syylari Cityn lääkärinä. Smokey on Piston Cup – kisatiimin omistaja, johtaja ja kaupungin paras mekaanikko. Piston Cupissa on myös ”ensimmäisenä naisena” tunnettu Maikki. Fordilta on mukana Junnu Kuu. Muita autoja ovat esim. Jokke Virta ja Salama, joka kuuluu voittoisaan Ruoste pois- tiimiin.

Jokaisella personoidulla autolla on oma tarinansa, niin sorateiden sankareilla, kuin kilparatojen kunkuilla. Autoista on tehty elokuvia ja tässä kirjassa esitellään kaikkien kolmen Autot – elokuvan vauhdikkaat hahmot. Voi vain kuvitella, miten pojat katselevat silmät hehkuen näitä suosikkejaan.  Autojen hahmot ovat oivallisia ja jokaisesta autosta kerrotaan tarina. Itse viehätyin taitavasti personoitujen autojen ulkoasuista ja niihin liittyvistä jutuista. Disney-tuotanto kulkee ajassa mukana ja tarjoaa nykylapsille sopivaa mielikuvitusta ruokkivaa viihdettä ja oheismateriaalia.

Uusien tuontantojen tiimoilta tehdyissä kirjoissa ei aina pystytä kuin kuvakavalkadeihin elokuvien tapahtumista, mutta itseäni viehättävät Disneyn uudetkin sadut, joissa on lämmin ja eheä sisältö loppuidylleineen.

Jouko Varonen