Minä olen Anna Puu, WSOY

Anna Puu on timanttia

Artistin elämäntaival

Mari Koppinen&Anna Puu: Minä olen Anna Puu, WSOY 2019

Anna Puu, Outokummun kaupunginjohtajan tytär, pääsi levyttämään tultuaan Idolsissa palkinnolle. Löytyi kustantaja ja kulta/timantti – painokset levyistä. Tuli aikanaan, enimmän suosion jo laannuttua myös retrospektio alkuperäiseltä kustantajalta. Siinä välillä tuli vaihdettua kustantajaa ja elämäntoveria. Puu tietää, että vanhempien kunnioitus on Isossa Kirjassa mainittu elämänviisaus. Isästään hän pistää myös muutaman värssyn lauluunsa ( Antaudun – levy):

Kun sinä avaat suusi

olet pelkkää asiaa.

Ei huulet heilu tuulessa.

Tiedän, mitä saan.

On sinulla lämmin syli,

olet täysin mutkaton.

Ja vaikka et ”rakastan”

sanokaan, se tiedossa

minulla on.

Kyllähän Anna tilittää kivasti ja isäänsä tulleena mutkattomasti. Faneille ei tietysti voi aivan säröä laittaa päälle, mutta sentään jotakin. Kuvat ovat täyttä timanttia. Kaunis nainen on Anna. Kirjan laadukkaanilmava taitto ja ulkoasu kielii siitä, että kysymyksessä on suomalaiseen musiikkieliittiin kuuluva laulaja. Kultalevyjä ja platinaa on ropsahdellut. Televisiossa on käyty emma-gaaloissa patsaan kanssa useampaan kertaan.

Tietysti käyrä alkoi laskea ensihuuman mentyä. Niinhän niille Idols-suosikeille usein käy. Mutta tulipa onneksi pelastaja, television itkubileohjelma Vain elämää.

Oletettavasti kirja saa visat vinkumaan ja kassakoneet kilkattamaan ( suotakoon ilmaisu seniorikriitikolle).

Pistänpä kännykästä soimaan vaikka laulun ”Säännöt rakkaudelle” tai ”Cést la vie”. Kohderyhmänsä tämä varman päälle kirjoitettu fanikirjatyyppinen teos varmaan löytää.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen