Neljän tuulen talo, Reuna-kustannus

Kiva hevoskirja tytöille

Hevosia ja vähän muutakin

Asta Ikonen: Neljän tuulen talo, Reuna- kustannus 2018

Asta Ikonen tunnetaan mm. hevoskirjoistaan. Hänen tuotantoaan on käännetty ranskaksi ja myyty Kanadaan.

Neljän tuulen talo on saanut nimensä siitä, että perheen äiti muuttaa tyttärineen isän kuoltua, taloon joka on pellolla. Tuulet pääsevät taloon neljältä suunnalta. Tytöt saavat pian kavereita koulumaailmasta ja niinpä heitä aletaan houkutella hevostytöiksi. Kun vielä tavataan pankinjohtaja-ratsastusopettaja Leo, joka on aivan George Clooneyn näköinen ja mukavanoloinen mies, niin tytöt alkavat tietysti järjestellä asioita niin, että äiti tulisi tekemisiin tämän miellyttävän miehen kanssa. Tietysti pitää ottaa selville, onko Leo varattu, mutta näyttää siltä että opettajalla ei ole edes tyttöystävää.

Kirja etenee hevostenhoidon ja ratsastuksen opettelun, sekä äidin rakkausasioiden järjestelyn merkeissä. Ja toden totta, Leo alkaakin kiinnostua äidistä ja asiat lähtevät rullaamaan tyttöjen haluamaan suuntaan. Kun vielä Leo ja äiti lukitaan ”ihan erehdyksessä” valjastalliin kahden kesken, edetään asiassa aimo harppaus eteenpäin.

Itseäni kiinnostaa hevoskirjallisuus, koska kustantajani pyysivät minulta hevoskirjoja tytöille. Minä läksin vähän toisista lähtökohdista kuin Ikonen, nimittäin hevoset ja pahikset-juoniasettelusta.

Ikosen kirja on varmaan tyttöjen mieleen. Yleensä hevoskirjoissa onkin komea tallipoika, josta tytöt ovat kiinnostuneet, vähemmän kyllä tyttöjen äidit. Lueskelin kirjaa ihan kiinnostuneena. Ikonen taitaa huumorin ja tyttöjen mieleen olevien jännitteiden lataamisen. Tarttukaapa tytöt kotimaiseen tyttöviihteeseen!

Jouko Varonen