Nemi, Yliluonnollista, Sanoma Media

Nemin mystiikkaa 2000-luvulta

Faksikoneesta kevätprinssiin

Nemi, Yliluonnollista, Parhaat välähdykset menneisyydestä, Egmont- kustannus 2019

Nemi on melkoisen kiva neitokainen. Hän kokee maailman herkästi, jopa yliluonnollisuuksiin horjahtaen. Niinhän se Norjan prinsessakin piti tapailla jopa enkeleitä.

Nemi toki tapaa unelmiensa miehen ja toinen kenkäkin katoaa. Mutta komistus onkin muuttunut aamulla Nemin punkassa pelkäksi kuorsaavaksi kurpitsaksi.

Toisaalta wanha kunnon faksikone on tietysti jo museotatavaraa, mutta niin vain Nemiltä pyydetään allekirjoitettua paperia faksina. Antikvariaatin vintiltä Nemi sitten löytää tarvitsemansa, kunnon brrr-tuktuk – koneen. Mutta siitä vasta homma kietoutuu melkoiseksi ja lopulta ihan eskaloituu räjähdysvaaraan.

Nemillä on toki vakkari poitsu, mutta usein hän joutuu odottamaan kuutamonnousuun asti, kun Nemi tällää itseään treffikuntoon. Kas kun ilmeet ja eleetkin vaativat tosi rankkaa stailausta. Ruusuthan siinä komistukselta pääsevät rupsahtamaan kelloa vilkuillessa.

Baari ilta ystävien seurassa muuttuukin someriehaksi kännyköiden kanssa.

Nemillekin joskus pälkähtävät päähän tummat kuolema- ajatukset. Mutta eipä hätää. Ystävät keksivät keinot niiden puhaltamiseksi taivaan tuuliin. Jäätelöä naamaan ja that´s it.

Että mitä. Koukutuin tähän neitokaiseen ilman muuta. Kun albumin sankari on vielä kivan pelkistetty ja kuvakieli muutenkin railakasta ja selkeää, niin homma toimii. Toki jää mietintämyssyynkin pureskeltavaa, se on kaiken glow.

Nemi-albumi sopisi nuorille ja vanhemmillekin positiivisuuden oppaaksi. Aina ei elämässä natsaa, mutta jos vaikka joka viides tai kymmenes kerta, niin sehän on jo lottovoitto. Tai yleensä ottaen, Nemin seikkailuista nuori voi viisastua myös vahingoista, eikä tarvitse aina lyödä omaa päätä seinään.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen