Nuori Tex Willer seminolien mailla, Egmont Kustannus

Seminolit pistävät kampoihin

Nuori Tex liittyy armeijan riveihin

Nuori Tex Willer, seminolien mailla, Egmont Kustannus 2021

Sitähän pistetään armeijan retkuja turpiin nuoren ja kauniin inkkarisukuisen tytön vuoksi. Tex on joutunut vaihtamaan nimeään murhasyytteen vuoksi, mutta hänellä on lämmin sydän inkkareita kohtaan.

Armeija on hautonut seminoliheimon nitistämistä viimeiseen henkiriepuun asti, mutta Tex aistii, että hommassa on myös oma eettinen puolensa.

Kas kun nuori Tex on sattunut tinttaamaan kunnolla armeijan miestä, joka tahtoi sanalla sanoen tehdä vanhanaikaiset seminolikaunottarelle, kapakan ruusulle tosin.

Turpiin tulee armeijan miehelle ja uni on syvä. Mutta kas, Tex saa vain uusia vihollisia. Sitten heitä ei enää ole yksi vaan isokenkäiset patutkin punovat juoniaan ja ovat hajulla salanimellä esiintyvän Texin menneisyydestä.

Pakkorakosessa Tex liittyy armeijan leipiin ja sittenpä kohta lähdetään taas sadannen kerran toivottomaan ajan- ja sotaväen tappohommaan seminoleja vastaan.

Näyttää siltä, että nykytexien efektiivisyys on säilynyt ja detaljit ovat myös kunnossa kuvituksessa. Mikäpä sitä oli muistoja verestäessä. Kouluaikoina vaihdeltiin texejä ja muita ja yhdellä texillä sai repullisen niitä muita. Kas kun oltiin sitä ikäluokkaa, jotka osasivat arvostaa tositoimia.

Miehisyyttähän tämmöiset seikkailut pojille kasvattavat, ettei heistä tule mitään räkätappia nenässään roikottavia äidin rintaruokinnassa rimpuilevia ressukoita. Toisaalta texit opettavat myös moraalisääntöjä, kun itse päähenkilö tuntee muutakin kuin tulta syöksevien rivollien oikeudet. Peräti rehti jätkä on tämä Nuori Tex.

Kiva oli lukuhetki.

Kiitosta vain kiitosta tiimille, joka näitä juttuja punoo.

Pitäkää edelleenkin käsi rivollilla ja sydän lämpimänä.

Semmoisesta nuoret tykkäävät vaikka eivät viitsi höpöasioista aina puhuakaan. Luottaisivat paremmin luuvitoseen kaveriporukoissa.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen