Ohut hauska kirja

Ohut hauska kirja

Veirto elementissään

Kalle Veirto: Ohut hauska kirja, Karisto 2017

Kalle Veirto tunnetaan humoristisista kirjoistaan, jotka tavoittavat yläasteikäisten huumorintajun. Niinpä nuoret lukevat Veirron kirjoja yhtä halukkaasti kuin possu syö omenoita.

Tämänkertainen kirja on todella ohut ja hauska kirja peruskouluaan päättävistä pojista, joilla on jäänyt kuitenkin kirjaesitelmä tekemättä ja papereita ei tulisi kouraan, ellei esitelmää tulisi opettajalle.

Pojat menevät koulun kirjastoon, jota käytetään urheiluvälineiden varastona. Sieltä löytyy paremmin koripalloja ja sählymaaleja, kuin sopivan laihaa kirjaa poikien tarkoituksiin. Mutta sitten löytyy kellastunut kirjaluettelo kirjaston kirjoista. Pojat löytävätkin siitä sopivan kirjan, nimeltä ”Ohut hauska kirja”. Kirjaa vain ei löydy kirjastosta, joten pojat saavat vähän hommia sitä etsiessään. Kaupungin kirjastosta löytyy tieto kirjailijasta ja hän asuukin lähiseudulla. Mitäs muuta kuin etsimään kirjailijaa.

Veirron teksti on omiaan kiinnostamaan yläasteikäistä. Siinä otetaan asiat rennolla huumorilla, vaikka kyse olisi viinalastin hankkimisesta päätösbileisiin tai muusta hommasta, joka kuuluu tämänikäisten intresseihin. Niinpä lukaisin tämän ohuen hauskan kirjan, jossa pojat lopulta päätyvät korjaamaan kirjailijan kattoa ja käsikirjoitusasteella oleva Ohut hauska kirjakin löytyy. Mitäs muuta kuin lukemaan sitä liuska liuskalta ja kun opettaja kuulee poikien seikkailusta, niin sankareitahan heistä tulee.

Jouko Varonen

Vastaa