Pennut maalla ja merellä, Tervetuloa Syylari Cityyn!, Sanoma Media Finland

Ryhmä Hau ja Autot liikkeellä

Kivasti kuvitettuja lastenkirjoja

Disney,  Autot, Tervetuloa Syylari Cityyn! , Sanoma Media Finland 2018  Disney, Ryhmä Hau, Pennut maalla ja merellä, Sanoma Media Finland 2018

Eräänä kuumana kesäpäivänä Riku ja koiranpennut päättävät lähteä lumisille vuorille tapaamaan ystäväänsä Jakkea. Ensimmäinen koettelemus on Jakella repun putoaminen jäiseen veteen. Kohta itse Jakkekin on vaarassa molskahtaa repun perässä hyiseen veteen. Urhea siperianhusky kuitenkin tarraa Jakkea lahkeesta ja pelastaa kukaties pojan hengen.

Sitten lasketaan liukumäkeä lumirinteessä, niin että lumessa liukuvat pingviinit jäävät toiseksi. Ryhmä Hau saapuu myös vuorille, ja lähtee etsimään Jakkea. Kun tullaan huteralle jääsillalle, on siperianhuskyllä vuorossa jo toinen urotyö samana päivänä.

Toisessa jutussa lähdetään auttamaan kullanhuuhtojaa, Ottu-ukkia. Ja kultaa löytyykin niin paljon, että saadaan kultainen patsas kana-Kanatuiselle. Ensin kuitenkin luihu pormestari Hanttinen yrittää napata kultalastin itselleen.

Tervetuloa Syylari Cityyn esittelee kaupungin pienintäkin yksityiskohtaa ja ajoneuvoa myöten. Tunnelma on samantapainen kuin kotimaisella suosikilla Mauri Kunnaksella kuvakirjoissaan. Yksityiskohtia riittää jopa hengästykseen asti ja lapsille, jotka tuntevat Syylari Cityn asukkaista ja autoista jokaisen, kirja on todellinen aarre.

Näyttää siltä, että Disney-tuotanto ei jää polkemaan paikalleen vaikka ajat muuttuvat. Silti mukana tuotannossa ovat myös klassikot, kuten Tuhkimot ja muut prinsessat. Omat lapsenlapseni ovat selvästi ihastuneita Disneyn nykytuotannosta ja tietysti pitää pelata korttia prinsessa-korteilla tai leikkiä muilla oheistuotteilla. Valitettavsti ne ”taipuvat” huonosti pokerin pelaamiseen.

Uutta Disney tuotantoa, samoin kuin entistäkin, tehostavat animaatioelokuvat, joissa on todella kivoja toteutuksia.

Koirat ja autot kuvakirjasankareina, ovat oivallus vailla vertaa. Niinpä kauppojen hyllyt pullistelevat näitä hahmoja, joiden saaminen lahjapaketissa saa lapset ikionnellisiksi.

Jouko Varonen