Petteri Järvinen: Digiajan tietosuoja, Tammi Kustannus 2022

Petteri Järvinen on guru

Yleistajuista tietoturvaoppia

Petteri Järvinen: Digiajan tietosuoja, Turvaa henkilötietosi, Torju identiteettivarkaudet, Suojaudu urkinnalta, Tammi Kustannus 2022

Niinhän se on nykyisinä aikoina, että yrittäjiä riittää jokaisen pankkitilille. Joku tekaisee samantapaiset sivut kuin pankissa ja kyselee salasanoja ja muita tärkeitä tietoja.

Itse asiassa jokaisen tulisi tietää, ettei sosiaaliturvatunnustaan tarvitse antaa läheskään kaikille pyytäjille. Jos sattuu käyttämään vaikka psyykenlääkenappeja, niin jopa on tarjolla uteliaita kyselijöitä ihan sukulaispiirissä. Hoitsutkin latovat tärkeitä tietoja ihan terveyskeskuksen aulassa kaikkien kuullen.

Mutta asiaan. Järvinen on tehnyt hyvän ja kansantajuisen kirjan, etenkin kun hänellä olisi varaa pyyhkäistä 500 – sivuinen tietokirja suoraan norsunluutornista.

Kirjan sisältöön mennäkseni, niin siellä kyllä käsitellään monia erittäin tärkeitä asioita. Joskus kun ”mattimeikäläinen” ei tiedä mitä ei saisi kertoa kyselijöille ja mihin kenenkin oikeudet loppuvat kysellä tietoja.

Että mitä piti sanomani. Kirja kannattaa pitä huolella käsikirjastossa, sillä vastaavia tietoja saa etsiä Googleltakin kuin niiden kuuluisien kissojen ja koirien kanssa.

Tilanne on semmoinen, että juuri suuret ikäluokat tarvitsevat tietoa näissä asioissa. Kymppitonnit kun vaihtavat nykyisin omistajaa päivittäin jossakin päin, kun ovelat hakkerit virittävät ansojaan.

Erittäin tärkeä kirja.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen