Remontoijan kirja, readme.fi – kustannus

Remontoijan aarreaitta

Tärkeä kirja miehille

Risto Pekkala: Remontoija, Remontoijan kirja, readme.fi – kustannus 2018

Pekkala ohjaa valokuvin, piirroksin ja tekstein tavallisimmat kodin rempat aina tapettien laitosta laattalattioiden tekoon ja jalkalistojen kiinnittämisestä radonmittauksiin ja -arvoihin.

Tärkeää on ensin tietää, mitä ottaa mukaan työpakkiin. Halpisvälineet eivät nimittäin kuulu kunnon remppa-reiskan arsenaaliin. Niillä voi kiinnittää taulun seinälle tai tehdä muita kevyitä juttuja, mutta kun ryhdytään tositoimiin, pitää laittaa myös välineisiin rahaa jonkin verran.

Pekkala on ammattimies. Hän opettaa vedeneristystä kylppärissä, silikonisaumausta, saunaremppaa, panelointia, ruuvaamista ja kiinnittämistä, ikkunoiden problematiikkaa, energia-asioita, lisäeristämistä, lattia-asioita, maalauskikkoja, jne jne…

Itse kuulun niihin henkilöihin, joilta onnistuvat pikkurempat, mutta kutsun luottomiehen paikalle tekemään vaikkapa saunaremppaa tai tapettihommia. Silti löysin kirjasta paljon tärkeää tietoa, joka auttaa monessa pulmassa. Remppaaminen on yleensä mielletty miesten puuhaksi, mutta mikäpä estää railakasta naistakaan tarttumasta remppahommiin, varsinkin kun nykyisin on tarjolla hyviä ohjekirjoja, kuten tämä seikkaperäinen opas.

Itse tehdylle remontille on monia syitä. Ensiksikin: vieras työvoima kaikkine sivukuluineen on kallista – vai olisiko parempi sanoa hyvin kallista. Toinen syy on, että aina ei löydy luotettavia tekijöitä. Nettikeskusteluissa varoitetaan harva se päiväepärehellisistä remottimiehistä. ”…

Lueskelin kirjaa kasvavan mielenkiinnon vallassa. Jospa vaikka itseskin laajentaisin taitojani ja tekisin jotakin vaikeampaa joskus.

Todella hyvä ja asiantunteva teos, josta on apua myös pidemmälle ehtineille remppaajille. Kirjan kuvitus ja taitto ovat tosi selkeitä.

Jouko Varonen