Sakari Muurinen/Juha Ståhle: Missä Laura, siellä ongelma, Tammi Kustannus, 2020

Ruohonjuuresta pressaehdokkaaksi

Symppis Laura Huhtasaari

Sakari Muurinen/Juha Ståhle: Missä Laura, siellä ongelma, Tammi Kustannus 2020

Muistuipa mieleen eräs populistipoliitikko nimeltä Urpo. Hän se lupasi poistaa työttömyyden muutamassa kuukaudessa. Sattui olemaan vielä saman puolueen jäsen kuin Laura. Tuli paljon otsikoita ja kansan tuella nousi ihan ministeriksi.

No Laura Huhtasaaren puheista ei kuulemma saanut tolkkua senkään vertaa. Mutta niinpä vain tie johti rivistä aina pressaehdokkaaksi. Kansa tykkäsi semmoisesta suorasta puheesta, kun useimmat vain kiertelivä ja kaartelivat siellä pressaväittelyissäkin. Jos joku puhuu itsensä suoraan kansan sydämiin, niin se on juuri sellainen kuin Huhtasaari.

Kirjahan on ihan kivasti kirjoitettu, vaikka näin nuoresta henkilöstä ei toki voi vielä elämänkertaa tehdä. Tai jos se joskus tehdään, niin siinäkin nostetaan kissa reilusti pöydälle. Kas kun Arkadianmäellä on aina huomioitava muut ja lipaistava sopivasti jokaista, että on hyvän ”jätkän” maineessa.

No persuthan ovat semmoisia, populisteja viimeisen päälle ja sanovat mitä pitävät oikeana, eivät kaihda myöskään tosiasioiden ilmituontia.

…” Kaikista lukuisista kohuistaan Laura on sitä mieltä, että kaava on yksinkertainen. Media on kysynyt, hän on vastannut ja punavihreät ovat Twitterissä pahastuneet. On hän joskus omasta aloitteestaankin synnyttänyt meteliä”…

…” Hän ilmaisi toistuvasti huolensa valtiontalouden ongelmista ja vaati pikaisia toimia etenkin menopuolelle. … ” Koko valtion budjettikirja tulisi käydä läpi ja kyseenalaistaa kaikki sen momentit ja sekä tulo- että menopuolella.”…” hän ehdotti menoleikkausten aloittamista pakkoruotsista ja kehitysavusta. … Sen sijaan lisää olisi voinut antaa vanhuksille.” …

Kirja on aivan laatuistasi tehty. Yksinkertaiset asiat on tuotava julki, eikä selviä vääryyksiä sotkettava sanahelinään. Usein vain on niin, että selkeästi ja suorasti puhuva eliminoidaan nopsasti tärkeistä tehtävistä tuolla päättäjien piirissä. Pitää olla ”hyvä jätkä” ja solidaarinen porukoille, jotka lisäävät kansanedustajien ja ministerien palkkoja heti vaalin jälkeen kolmanneksella yksimielisesti.

Kyllä kansa tietää ja siksi Huhtasaarelle löytyi paikka kansakunnan kaapin päältä nopsasti.He ovat ovat tottuneet äänestämään jaloillaan.

Voi tokkiinsa.

Tsemppiä Laura

Jouko Varonen

SARV:n jäsen