Savannin sankarit, Söpöysmerkin metsästäjät, Sanoma Media Finland – kustannus 2018

Herttaisia kuvakirjoja lapsille

Pikku poneista savannien eläimiin

My little Pony, Söpöysmerkin metsästäjät, Sanoma Media Finland – kustannus 2018

Leijonakaarti, Savannin sankarit, Sanoma Media Finland 2018

Jylhämaassa tapahtuu, kun Kiara, tuleva Jylhämaan hallitsija, pääsee tuuraamaan kuingas Simbaa vähäksi aikaa. Se on tietysti vastuullinen tehtävä ja kohta tieto asiasta kiirii vihamielisten korviin. Niinpä Kiara jekutetaan lähtemään Varjojen maahan, jossa tämä joutuu, kuinkas muuten, kierojen hyeenoiden piirittämäksi.

Hyeenojen tarkoitus on pitää Kiaraa vankina niin kauan, kunnes Simba luovuttaa Jylhämaan heille. Mutta Leijonakaartikin pääsee selville Kiaran kohtalosta ja juttu saa tietysti lasten toivoman loppuidyllin.

Toisessa jutussa Fuli-gepardi on masentunut. Muilla Jylhämaan eläimillä näyttää tapahtuvan yhtä ja toista, mutta Fuli vetäytyy syrjään. Kun sitten Leijonakaarti auttaa Fulin pahasta pulasta, laavavirtojen keskeltä, huomaa Fuli, että ystävyys on tärkein asia maailmassa.

Herttaisessa My Little Pony – kirjassa on myös paljon opittavaa lapsille, miksei myös aikuisille, joiden soisi tietysti olevan lasten kanssa tutustumassa kirjaan. Kysymys on söpöysmerkistä, jonka voi saada tehtyään jotain arvokasta toisia auttaakseen tai muuten voitettuaan itsensä. Söpöysmerkki osoittaa ponin erityistaidon ja on jokaiselle ponille tärkeä asia.

Nämä molemmat kirjat opettavat arvokkaita taitoja, ennen muuta ystävyyden merkitystä. Lisäksi ne myös sivuavat teemaa, jossa jokaisen on löydettävä oma elämäntehtävänsä ja erityislahjakuutensa. Joku voi luulla, ettei ole missään asiassa hyvä, mutta huomaakin pitkässä juoksussa, että voi olla hyvä vaikka toisten auttamisessa. Tärkeitä teemoja siis tälläkin kertaa. Kuvituksen tunneilmasto on molemmissa kirjoissa lämmintä ja kaunista. Savannin sankarissa jännitteet, hyeenalauman piirittäessä, sopivat tietysti vähän  vanhemmille kuvakirjaikäisille.

Jouko Varonen