Soili Poijula, Resilienssi, Muutosten kohtaamisen taito, Kirjapaja

Tärkeää lääkettä vastoinkäymisiin

Luonto auttaa vaikeuksissa

Soili Poijula: Resilienssi, Muutosten kohtaamisen taito, Kirjapaja

– Luonnon läheisyys elinympäristössä vähentää sairastuvuutta ja lisää onnellisuutta.

– Terve persoonallisuus on suhteellisen vakaa ajasta ja paikasta riippumatta.

– Perheen tärkein tavoite ja tarkoitus on lasten myönteisen kehityksen ja sopeutumisen takaaminen.

– Vaikka stressi hetkellisesti heikentää hyvinvointia, pitkällä aikavälillä siitä seuraava henkinen kasvu ja voimaantumisen kokemus voivat parantaa sitä.

Soili Poijula, kirjan kirjoittaja, on psykologi, psykoterapeutti ja tutkija. Hän on kirjoittanut useita kriisiin, suruun ja traumaan liittyviä teoksia.

Poijulan kirja on todella parantava ja lukijaystävällinen. Oletetettavasti työkokemus on tiivistynyt moniksi tärkeiksi havainnoiksi. Niinpä äkillinen menetys, esim. läheisen ystävän kuoleminen voi laukaista akuutin surun, joka irrottaa surevan meneillään olevasta elämästä ja keskittää huomion kuolleeseen läheiseen. Kuukausien aikana menetykseen sopeudutaan ja aikanaan useimmat ovat jälleen läsnä omassa elämässään, vaikkakaan ei samalla tavalla kuin ennen menetystä.

Kirjan tekijä puuttuu myös pitkäikäisyyden reseptiin. Siihen kuuluvat mm. kova työnteko, kiintymysside perheeseen ja uskontoon, optimismi, rakastamisen tarve, sisukkuus ja hyväksyminen.

Luin teosta todella mielenkiinnolla, etenkin kun se on kansantajuinen ja tarjoaa monia tärkeitä näkökulmia, joita ei ole edes tullut ajatelleeksi. Suosittelen tätä tärkeää kirjaa niin sosiaalialan opiskelijoille kuin jokaiseen kotiin. Kirjoittaja avaa aarrearkkunsa kaikkien luettavaksi todella upealla ilmaisulla ja kansantajuisuudella.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen