Souvarit ja Korsuorkesteri, Suursuosikit

Tanssiorkesterien aatelia

Humppafestivaaleilta huipulle

Suursuosikit Lasse Hoikka & Souvarit, CD/ Korsuorkesteri, CD, Valitut Palat 2017

Aina, kun matka suuntaa Lappiin ja myös muulloinkin, pitää laittaa auton radioon soimaan Souvarien musiikkia. Souvarit tuli kuuluisaksi, kun voitti Lappeenrannan humppafestivaaleilla humppaorkesterikilpailun. Sitä tapahtumaa edelsi orkesterin vetäjän, Lasse Hoikan, siirtyminen betonimiehen ammatista keikkamuusikoksi. Matkalla on ollut mukana myös kuningas alkoholi, mutta ne vaikeudet on kuulemma voitettu.

Muutamia lauluja on tullut kuunneltua muita enemmän, kuten Lapin kesää, Lumiperhosta ja Farkkuhousuista tyttöä. Souvareilta onnistuu myös tukkilaisromantiikalla virittely ja kullankaivajien seuraan siirtyminen.

Itse pidän yhtyeen rennosta meiningistä. Humppa toki onnistuu muutenkin, mutta erityisesti Rovaniemen puolessa, Souvarien tahdittamana. Souvarien imago  kiinnostaa Etelä-Suomessakin ja tanssipaikat ovat tungokseen asti täynnä. Tähän Suursuosikit-levyyn on kerätty Souvarien parhaita lauluja.

Korsuorkesteri on imagoltaan sota-aikojen lauluihin suuntautuva tanssiorkesteri. Toki yhtyeeltä onnistuu rautalankamusiikkikin, sekä vanhat iskelmät. Orkesteri teki parhaina vuosinaan keikkaa 150 keikan vuosivauhtia ja laajensi repertuaariaan Korsuhartaus-kirkkokonsertteihin. Etelä-Karjalainen yhtye on palkittu moneen kertaan ja täyspitkiä albumejakin on kertynyt hyvän matkaa toistakymmentä. Porukan pukeutuminen sotilasasuihin, antaa mahtavan fiiliksen konsertissa.

Tykkään kuunnella Korsuorkesterin musiikkia, jossa on jonkin verran myös rohkeita sovelluksia. Mieleen tulevat isän laulut lapsuusajoilta. Suursuosikit- albumiin on kerätty Korsuorkesterin parhaita biisejä ja tietysti tällainen kooste kiinnostaa yhtyeen ystäviä. Erityisesti musiikin saralla Valitut Palat on tehnyt laadukasta työtä. Kirjallisuutta haittaa ns. ”valitutpalat” – imago, usein kyllä syyttä.

Jouko Varonen

 

 

 

Vastaa