Suurinta elämässä Atrain&Nord kustannus

Armeijatuvan juttujen analyysia

Naisen käsittelyn ABC

Ilkka Tarvainen: Suurinta elämässä, Atrain&Nord kustannus 2018

Takki korostikin voimaa, hyvää kuntoa ja oikeaa tekniikkaa ja sanoi antaneensa seitsemänkin kertaa yhden yön aikana kun nainen sitä oikein pyysi. Hänellä oli selvästi paremmat tiedot kuin Lahtisella. – Takaa päin menee syvemmälle. … – Lopuksi minä aina nuolen.”

Armeijamiljöö on sekoittanut monen kokemattoman pojan pään. Henkiset vaikeudet ovat enemmän kuin tavallisia ja suurin syy asepalveluksen keskeyttämiseen. Yleensä armeijan ”seksikoulu” on kaukana kiltin pojan kokemuskentästä. Siellä nainen esineellistetään ja monen kaverin pää ei sitä kestä.

Tässä kirjassa Takiksi nimetty henkilö on armeijatuvan pomo. Häneltä ei jää huomaamatta, jos joku on ns. peräkammarin poika eikä tiedä seksiasioista tuon taivaallista. Jotakin ensioppia nuoret miehet saavat, tosin varsin yksipuolista ja naisia esineellistävää:

Naiselle ei koskaan tule puhua seksistä niin suoraan kuin mitä miehet keskenään tekevät. Oikea herrasmies on kaunopuheinen. Hänessä kulminoituvat sotilaalliset hyveet: kohteliaisuus, luotettavuus, rehellisyys, täsmällisyys, urheus ja rohkeus ja niitä oppii parhaiten juuri armeijassa.”

En suosittele Suomen armeijan lähestymistapoja mitä tulee naisiin. Toisaalta Takki ja kaverit alkavat ymmärtää, että naisia on moneen lähtöön ja jos mies on aivan unnukka, hän joutuu helposti hyväksikäytetyksi.

Naiselle ei voimaa näytetä nyrkillä vaan kalulla, kun ollaan päästy sänkyyn. Siihen saakka naista pitää lämmittää kuin saunaa.”

Ehkä kirjan nimeksi sopisi ”Naisen käsittelyn ABC”. On nimittäin miehiä, jotka armeijaan mennessään uskovat siihen, että naiset ovat enkeleitä, ihania, suloisia ja pahasta tietämättömiä. Niinpä suosittelenkin tätä ”armeijan oppia” nuorukaisille, jotka elävät unelmissaan, uskovat kaikkeen kauniiseen. Monta hyvää nuorta runoilijapoikaa ovat armeijan suorat ja irstaat lähestymistavat pilanneet eliniäksi. Moni on tuuminut, että kyllä minä tappamisen isänmaan puolesta ymmärrän, mutta en henkistä väkivaltaa.

Jouko Varonen