Sydän lauluja täynnä Valitut Palat

Huikea boxi

Rakkauslauluja vanhoille ja nuorille

Sydän lauluja täynnä, Valitut Palat

Kuuntelin kokoelmaa viikon päivät ja nautin suuresti kuulemastani. Seurailin laulujen aikana sanoittajia, sovittajia, säveltäjiä ja esittäjiä. Joskus on hyvä kuunnella tuttu hittikappale, jonkun muun kuin sen tietyn artistin esittämänä. Myös sovittajat, ja sanoittajat voivat vaihdella niistä vanhoista tutuista uusiin ja kuuntelemisen arvoisiin.

Rakkaus on suurin tunteista ja siihen sisältyy koko ihmismielen tuntemusten kirjo aina läheisyyden lämmöstä ja onnen tunteesta vellovaan vihaan ja katkeruuteen. Mielestäni tässä kokoelmassa olevat laulut tulkitsevat hyvin näitä tuntemuksia, mutta painottuvat kuitenkin rakkauden ja läheisyyden ihanimpiin sävyihin.

Anna Eriksson on vahva tulkitsija ja tuo Kun katsoit minuun – laulussa esille naisnäkökulmaa rakastumisesta ja rakkauden tunteen ylivertaisuudesta. Samaan kategoriaan liittyy iki-ihana Sua vasten aina painautuisin Paula Koivuniemen esittämänä.

Koko avauslevy on täynnä esityksiä ”herkkusuille” ja kun siirrytään toiseen ja kolmanteen levyyn, on edelleen mukana ”namipaloja” joskys yllättävästi tulkittuna. Tykkäsin kokoelman tekijän tavasta tuoda vanhoihin kalassikoihin uutta näkökulmaa.

Neljäs ja viides levy ottavat mukaan yhä enemmän nuorison rakastamia lauluja. Nuorten sanoittajien ja säveljätien anti antaa aavistuksen siitä, mihin iskelmä on menossa. Tulkinnoissa on enemmän särmää ja uskallusta.

Minulla tämä rakkauslaulukokoelma oli todella ”viikon paras asia”. Sain tutustua suureen määrään nuorison ja ikääntyvänkin väestön suosikkeja. Parhaan kokemuksen saa, kun pitää esillä ohjelmaa”, jossa on mainuttu laulun tekijät ja tietysti myös joskus uudet ja tuoreet esittäjät. Nuorison musiikkimaku on menossa oikeaan suuntaan. Vanhan kansan rakastama herkkä ja tunteikas tapa lähestyä rakkautta on vaihtumassa särmäiseen ja joskus rouheaankin tapaan puhua tunteista.

Jouko Varonen