Tankki täynnä, Rusty rokkaa, Sanoma Media Finland 2018

Roosan ramppikuume

Salama voittaa aina – melkein

Autot, Tankki täynnä, Sanoma Media Finland 2018

Rusty Rivets, Rusty rokkaa, Sanoma Media Finland 2018

Rusty Rivets- ja Autot-sarja varmaan koukuttavat lapset piankin. Ystävyyden voimaa huokuvissa jutuissa on riittävästi myös pahiksia, varsinkin Autot-sarjassa. Parasta on, että lapsille tarjotaan loppuidylli hyvien lastenkirjojen malliin.

Rusty rokkaa – kirjassa seikkailevat Rusty ja ystävät, Roosa, Bottisaurus ja bitit. Sparkton Hillsin kykykilpailu lähestyy, mutta Roosa-parkaan iskee ramppikuume ja harjoitukset epäonnistuvat aina, kun vähänkin katsojia on paikalla.

Kirjan teema on tuttu monelle lapselle. Opettajana ollessani huomasin ramppikuume-ongelman mm. laulunkokeen aikana. Yksin laulaessa muutamista lapsista ei päässyt inahdustakaan. Niinpä annoin lasten esiintyä ystäviensä kanssa ja esiintyminen onnistui iloisissa merkeissä.

No Roosa saa robottiyhtyeen kavereikseen ja esitys onnistuu. Kiki ooppera-apina tosin voittaa, mutta Roosa on hyvä Kakkonen ja iloitsee suuresti sijoituksestaan. Kirja on tarttunut todella tärkeään kouluikäisten lasten ongelmaan. Aina ei tarvitse voittaa.

Tankki täynnä- kirjassa nähdään vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Useimmiten Salama Mc Queen voittaa, mutta ei aina. Joskus on pahiksia mukana, kuten vaikka formulakisoissa, jotka yrittävät parhaansa käyttämällä luvattomia kikkoja. Mutta maalissa tilanne usein kääntyy ja loppuidylli on varma lukijoille.

Pidin kirjoista. Tankki täynnä – kirja tuo lukijan eteen värikkään autourheilumaailman lieveilmiöineen. Mukana on riittävästi tapahtumia ja säpinää. Hauskat autohahmot vielä stimuloivat lasten mielikuvitusmaailmaa. Onneksi Salama lopussa jää toiseksikin. Liian yksipuolinen sankarin menestyminen kun vähän latistaisi kertomusten antia.

Jouko Varonen