Teemu Roivainen & Saara Aalto: Lauluja rakkaudesta, Valitut Palat

Tango Desiréestä Finlandia-hymniin

Tangokuningas ja Euroopan huippunimi tykittävät

 

Teemu Roivainen ja Saara Aalto, Lauluja rakkaudesta – Songs Of Love, 2 CD, Valitut Palat 2020

 

Muistan hyvin, miten Teemu Roivaisen tangokuninkuutta juhlittiin. Sitä edelsi tunteikas ja ilmeikäs duetto kuningattaren kanssa. Mitäs muuta kuin komeaääninen laulaja kiertämään Suomenmaata ja esiintymään myös yhdessä vanhan tutun, Saara Aallon kumppanina.

Tämä levy on todella kaunista kuultavaa. Pistin saunan lämpiämään ja puhdasäänisen Saara Aallon virittelemään yhdessä Teemu-komistuksen kanssa.

Unohdin tietysti sauna-ajan ja mitäpä muuta kuin ajastamaan suuri pirikello hätkäyttävine äänineen varmistamaan, että uudella kertaa onnistuu.

Levyt ovat täynnänsä kaunista kuultavaa. Saara Aalto kommentoi heidän suhdettaan Roivaisen kanssa:

… ”Halusin laulaa siinä konsertissa, mutta olin myös ehkä vähän ihastunut Teemuun. Sanoin, että pliis tuu soittamaan mulle pianoa. Ajattelin, että saisin viettää Teemun kanssa aikaa, jos hän tulisi säestämään minua keikalle”…

Hyvinhän se duettolaulantakin parilta sujuu. Excellent ++ moisista suorituksista. Levyiltä löytyy monta ikivihreää, mutta myös uutta ja taiteellista antia. ”Sydämesi tyhjä huone”, ”Olet kaikki”, ”Kun aika on”, ”Yksinäinen saarnipuu”, ”Mustasukkaisuutta”, ”Love Story”, ”Tango Desirée”, ”Without You”, ”Hallelujah”, …

Saara Aallon musisointia en ole paljon kuullut. Iho nousi joskus kananlihalle, kun kuuntelin neitosen puhdasta ja hienovireistä laulantaa. En yhtään ihmettele, että hän nousi eurooppalaiseen tietoisuuteen humahtamalla. Lieneekö arvokkaan brittikisan kakkossija riittänyt jatkuvaan plaaniin, mene ja tiedä.

Tässä kaksikossa meillä on kovatasoinen lahja koko kansalle. Jouluksi heillä on tarjolla myös lauluja, jotka liittyvät tämän suuren juhlan teemoihin, alkaen siitä kuuluisasta ”lumiukkolaulusta”. Se filmi tunnuslauluineen pitää aina jouluna katsoa.

Aallon ääni on siinä laulussa mykistävän herkkäpiirtoinen.

Ja taas se saunan ajastin meni ohi. Pirikello pirisi, mutta olin näiden alansa mestareiden seurassa.

Juukeli, en paremmin sano. Mutta kolmas kerta toden sanoo.

Jouko Varonen

SARV:n jäsen