Tex Willer, Toinen uhri, Egmont Kustannus

Tex pahisten kimpussa

Willeriä väreissä

Tex Willer, Toinen uhri, Egmont-kustannus 2019

Tex Willer ystävineen on tällä kertaa apassikapinallisten ja asevarkautta suunnittelevien konnien kimpussa. Kirja on selkeä ja värikuvitettu laitos, joka juhlistaa albumien sadatta numeroa.

Tärkeää on tietysti, että hyviksillä on sinitakit ja ystävät puolellaan, sillä konnat ovat tällä kertaa taas ilkeääkin ilkeämpiä. Joskus pitää taputella myös pahantekijöiden johtoporrasta kaljuun ja aika tuhdilla tavalla. Vahinko vain, että heillä tuntuu olevan seitsemän henkeä, niinkuin entisellä kissalla.

On kiva lukea tarinaa, jossa hyvä lopulta voittaa. Pahiksilla kun on luodikkojen lisäksi myrkkynuoliakin, jotka he puhaltavat juuri lavertelemaan ryhtyvän kaverin selkään. Rikollisia riittää. Kun yksi jää kiipeliin, hänet eliminoidaan, että ei lyö läskiksi koko projektia.

Rehdeistä inkkareista Tex tykkää, mutta tällä kertaa näyttää olevan liikkeellä vain konnien kätyreitä ja kapinallisia. Kun ollaan viimeisellä rannalla ja sankarin päivät näyttävät olevan luetut, tulevat sinitakit avuksi.

Nuortenkirjailijana tykkään tällaisesta. Pitää olla efektiivistä viihdettä ja pahisten vastakohtana sellainen hemmo, joka selviää vaikka minkälaisista kieroilijoista. Texillä on myös liipasinsormi herkässä, sillä muuten ei näillä markkinoilla pärjää.

Mukana kertomuksissa on myös myyttinen ulottuvuus. Mausteeksi otetaan inkkaripoppamiesten taiat ja ennusteet. Kunpa elämä olisikin näin selkeää ja loput aina konnille kohtalokkaita. Nuorille kuitenkin on tärkeää, että lukemistossa, olipa miten jännitteinen tahansa, on sankareilla rehti ja suora meininki, kuten Texillä kumppaneineen.

Jouko Varonen