Tunteiden mahtava voima

Ihminen on oppinut syyllisyyden

Valitse omat ajatuksesi

Esther ja Jerry Hicks: Tunteiden mahtava voima, Taivaankaari Oy

Mitä jos sinulle selitettäisi, että aina kun onnistut tavoittamaan sellaisen ajatuksen, joka tekee olosi paremmaksi, täytät juuri sillä kyseisellä hetkellä oman tarkoituksesi.”

Kirjan tekijät toimivat työparina ja ovat julkaisseet useita kirjoja tunteiden voimasta. Heidän perusajatuksiinsa kuuluu, että ihmiselle on langetettu edellisten sukupolvien henkinen taakka, johon sisältyy syyllisyys ja palkinto tai tuho jos ei elä, kuten edelliset sukupolvet ovat määränneet.

Joskus nuorena miehenä mietin, että elämässä on oltava varaa hyviin tunteisiin ja sellaisia asioita, jotka tuottavat pahan mielen pitää karsia. Monet elämäntapaoppaat neuvovat meitä pitämään kirjaa elämän onnellisista hetkistä ja toimimaan niin, että näitä hetkiä olisi mahdollisimman paljon.

Tietysti kirjan tekijöillä on myös liikeyritys ja he markkinoivat ajatustapaansa myös myymmällä siihen liittyviä tuotteita, kuten kirjoja, äänitteitä jne. Tätä tietysti vähän vierastin, mutta avioparin perusajatusta elämän onnen hetkien lisäämisestä ja menneiden sukupolvien antamasta taakasta luopumisesta kyllä kannatan.

Ihmisen pitäisi siis satsata elämänonneen ja unohtaa semmoiset ajatukset kuin perisynti ja kadotus. Lueskelin kirjaa mielenkiinnolla ja luin siitä myös, että toinen kirjan tekijöistä saa ajatuksia viesteinä, jotka siirtää sitten kirjalliseen muotoon. Se mistä viestit tulevat, liittyy tietysti henkiseen tilaan ja on mahdollista, että nämä ”viestit” ovat sisimmässä pulppuavaa onnen tunnetta jonkin tärkeän löytymisestä.

Voit elätellä samoja kielteisiä ajatuksia jotka kehitit ollessasi neljä-, viisi-, kymmenen-, viisitoista- tai jopa kaksikymmentävuotias. Sinulla voi edelleen olla aivan sama kielteinen asenne johonkin asiaan, eikä sen ole tarvinnut muuttua lainkaan, mutta 10, 15, 20, 30, 40, 50 tai jopa 60 vuotta myöhemmin tuo kielteinen asenne vaatii sinulta paljon suuremman veron.”

Kirja sisältää paljon hyviä ajatuksia siitä, että henkinen painolastimme on sälytetty meille asenteissa jo esi-isiemme taholta. Siitä kurimuksesta vapautuminen on riemullinen kokemus.

Jouko Varonen

Vastaa